Teške optužbe za prevaru oterale osnivača Nikola Motora sa čela kompanije - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Teške optužbe za prevaru oterale osnivača Nikola Motora sa čela kompanije

  Osnivač kompanije Nikola Motor, američkog proizvođača električnih kamiona, Trevor Milton povukao se sa mesta izvršnog predsednika, saopštila je kompanija koja se suočava sa optužbama da je prevarila investitore i proizvođače automobila.

  „Fokus bi trebalo da bude na kompaniji i njenoj misiji koja menja svet, a ne na meni. Tako da sam doneo tešku odluku da se dobrovoljno povučem sa mesta izvršnog predsednika“, rekao je Milton.

  Stiven Girski, bivši potpredsednik Dženeral Motorsa i član Nikolinog odbora, imenovan je za novog predsednika, a funkciju preuzima odmah.

  U oštrom izveštaju objavljenom ranije ovog meseca investicione kompanije “Hindenburg Research” navodi se da kompanija “Nikola”, koja od 2016. radi na navodno “revolucionarnom”, električnom, vodonikovim ćelijama pokretanom kamionu “Nikola One”, zapravo nema nikakvu tehnologiju, a posebno ne tehnologiju vodonikovih ćelija potrebnu za pokretanje takvog kamiona.

  Hindenburg Research, koji priznaje da vode “short- selling” investicionu kompaniju, te im je u interesu da Nikoline akcije padaju (što se, trenutno, nakon njihovog izveštaja koji velikim delom potvrđuje i Blomberg, i događa), a ne rastu, u svom izveštaju je tako naveo da u videu koji je Nikola stavio onlajn početkom 2018. u kojem se vidi njihov kamion Nikola One kako juri putem, zapravo sniman – na nizbrdici. Odnosno, kamion s prikolicom je doveden na vrh vrlo strmog puta, a onda je sniman nagnutom kamerom koja je davala utisak kako kamion juri ravnim putem.

  Hindenburg je rekao da je prikupio dovoljno dokaza da pokaže da je Milton davao lažne izjave o posedovanju zaštićene tehnologije da bi stvorio partnerstva sa velikim proizvođačima automobila.

  Nikola je odbacio optužbe i zapretio da će preduzeti pravnu akciju protiv te kompanije.

  Američka Komisija za hartije od vrednosti i Američko Ministarstvo pravde istražuju tvrdnje iznete u izveštaju.

  Revolucionarna kompanija je zapravo TEŠKA PREVARA? (VIDEO)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE