Tina Đorđević, Apoteke Beograd: "Moćne i lepe žene spremno vladaju biznisom"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tina Đorđević, Apoteke Beograd: “Moćne i lepe žene spremno vladaju biznisom”

  Sigurno vam se desilo da se nekada zapitate kako to da neki pojedinci sa velikom lakoćom grade svoju karijeru. To baš u praksi i ne izgleda tako lako, već je potrebna ogromna količina truda i svakodnevnog učenja na putu do uspeha. Bitno je da znate da nikada ne treba odustajati u teškim trenucima i da hrabro koračate po putu, makar on bio trnovit. Ne plašite se promena, već sledite svoje snove.

  „Volim da citiram slavnu Koko Šanel, koja je svojevremeno rekla: ’Ako želite ono što nikada niste imali, morate raditi to što nikad niste radili.’ Izazovi su uvek ispred nas, a naše je da uspešno nađemo rešenje da ih prevaziđemo”, kaže za BIZlife magazin direktorka Sektora marketinga Apoteke Beograd, Tina Đorđević.

  Upravo se ovim vodila nakon studija na prestižnom Evropskom univerzitetu za internacionalni menadžment, gde je bila najbolji student, i studija nemačkog jezika na Univerzitetu Gete. Karijeru je gradila u najprestižnijim kompanijama u Nemačkoj, gde je stekla neprocenjivo iskustvo. Izazovi koji su bili ispred nje – ređali su se, a ona ih je uspešno prevazilazila.

  „Svaki rizik istovremeno je šansa za napredovanje i uspeh. Morate biti odlučni u poslu, pravi radoholičar i nezaustavljivi u stalnom postavljanju viših ciljeva, prevashodno prema sebi.

  Ono što me istinski raduje jeste iznalaženje rešenja u naizgled nerešivim situacijama.

  Izbegavam ljude sklone negativnim stavovima prema poslu, životu, ali i zemlji u kojoj živimo. Volim da u svom privatnom i poslovnom okruženju budem u kontaktu sa ambicioznim ljudima s kojima mogu da razmenjujem konstruktivne ideje i stavove i da na taj način doprinesem svakodnevnom napretku okruženja i društva u kom živim”, kaže Đorđevićeva.

  Žene, kada žele, mogu da naprave i 25. sat u jednom danu. Bitna je snaga i upornost, kao i činjenica da danas žene vrlo samouvereno vladaju biznis scenom na rukovodećim pozicijama.

  „Pitanje koje treba da postavite sebi, vrlo iskreno, jeste da li uvek dajete svoj maksimum. Možda je jedan od najboljih saveta da se uvek potrudite oko svakog zadatka koji je pred vama i da ga obavite najbolje što možete. Učite neprestano, svakog dana budite željni novog znanja i trudite se da utolite svakog dana tu želju. Trudite se da uvek budete najbolji, prvenstveno zbog sebe. Što bolje i preciznije obavljate zadatke, bićete bliži svom cilju”, kaže Tina.

  Svoju posvećenost ka stalnom napredovanju i usavršavanju implementirala je i na poslovnom planu u firmi Apoteka „Beograd”. Ključ je, kako objašnjava, u svakodnevnom planiranju svakog narednog koraka zarad zadovoljstva korisnika i precizno kooridiniranje odlične ponude u svakom prodajnom objektu.

  „Kao direktor marketinga Apoteke ’Beograd’, iz dana u dan imam priliku da doprinosim razvoju ovog sistema i presrećna sam što smo na tržištu prepoznati kao lideri u ovoj oblasti, na tržištu u kome vlada jaka konkurencija. Osnažena sam činjenicom da imamo vrhunske proizvode koji su cenovno dostupni, a po kvalitetu ne zaostaju za najvećim svetskim brendovima”, rekla je Tina Đorđević.


  Stil odevanja mnogo govori

  Moj stil govori mnogo o tome ko sam. Ne volim prosečnost, pa samim tim ni uniformisanost. Ja sam svoja i mislim da se na meni to vidi. Pratim trendove, ali svemu dajem lični pečat. Oduvek sam znala da sam osobena i drugačija i nikada se nisam trudila da budem kao i svi ostali. Naučila sam da pratim sebe, svoj osećaj, svoj stil, svoje vrednosti. Odelo, samo po sebi, ne može da nadomesti nedostatke neke osobe. Ako nema suštine, nju garderoba ili skup brend nikada neće zameniti. Sa druge strane, neko ko je iznutra ispunjen, ko je svestan sebe i svojih kvaliteta, ko je zadovoljan i ispunjen poslom koji voli i životom koji živi – svojim načinom odevanja i stilom i te kako može da pojača sliku o sebi. Mislim da dobro odelo vrlo lako izgubi sjaj ako ga nije ponela kvalitetna osoba, a da izuzetno dobije na lepoti kada ga nosi ličnost koja je zadovoljna sobom.  Autor knjige „Lutajući trag”

  Čitanje knjiga je najbolja investicija. Takođe, dobro je za opuštanje, tera nas da razmišljamo, zamišljamo, stvaramo slike u glavi, dešifrujemo reči i sve to u sekundi.

  „Uživam u čitanju i to je postala moja neprestana potreba i velika strast. Volim da pročitam dobru knjigu, jer sam veliki ljubitelj književnosti. Sa 19 godina sam i napisala knjigu ’Lutajući trag’. Jako sam ponosna na to što je slavna glumica Jelena Žigon čitala odlomke iz knjige na promociji”, otkriva nam Tina.


  Stilistkinja: Ivana Rabrenović

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: Andreja Damnjanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE