Tinejdžer koji je sam očistio grad posle protesta dobio AUTO i STIPENDIJU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tinejdžer koji je sam očistio grad posle protesta dobio AUTO i STIPENDIJU

  Kad je osamnaestogodišnji Antonio Gvin video razmere štete nastale nakon protesta u svom rodnom Bafalu, uzeo je metlu i sam počeo da čisti ulice, nakon čega mu je jedan njegov sugrađanin u znak zahvalnost poklonio automobil, a dobio je i stipendiju za upis na fakultet.

  Sa uklanjanjem otpada počeo je u 2 sata nakon ponoći u ponedeljak i nije stao idućih 10 sati.

  Kada je kasnije tokom jutra na ulice izašla grupa suseda u nameri da ih počisti zajedničkim snagama, pokazalo se da je mladi Gvin već obavio veći deo posla.

  Vredni srednjoškolac je rekao kako je u lokalnim vestima čuo da je avenija Bejli prepuna stakla i otpada, a znao je da će tom ulicom brojni stanovnici grada ujutro morati da krenu na posao.

  Stigle su i nagrade

  Čim se proširila priča o tome da je osamnaestogodišnji Gvin samostalno krenuo u akciju čišćenja, angažovala se lokalna zajednica.

  Njegov sugrađanin Met Blok (27) na vestima je pogledao prilog o Gvinu i odlučio je da vrednom srednjoškolcu pokloni svoj crveni Mustang kabriolet iz 2004. godine.

  Na Fejsbuku je video da Gvin traži savet o kupovini vozila, i zato je odlučio da mu pokloni svoj sportski automobil, za koji je rekao da ga koristi tek povremeno.

  No pokazalo se da je njegov poklon simboličniji nego što bi se isprva pomislilo. Naime, Gvinova majka, koja je preminula 2018. godine, takođe je vozila crveni Mustang. Kad je shvatio o kakvoj je slučajnosti reč, Gvin je kazao da je ostao bez reči, a i Blok je bio „u potpunom šoku”.

  Lokalni preduzetnik Bob Brajslend čuo je za Blokov poklon i odlučio je da na godinu dana besplatno produži polisu osiguranja za automobil. „Osećao sam potrebu da pomognem. Sve što treba je da se ujedinimo i pokažemo da ovde živi puno dobrih ljudi”, rekao je Brajslend.

  Ali ni tu nije priči kraj. Nakon srednje škole, Gvin je planirao da radom uštedi novac za upis na fakultet.

  Kad su priču čuli odgovorni s Medaj koledža iz Bafala, ponudili su mu punu stipendiju za studije poslovne ekonomije već od jeseni.

  Gvin je zahvalan na svemu što je lokalna zajednica učinila za njega i na kraju je samo skromno rekao: „Cenim sve što svi ti ljudi rade za mene.”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE