Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Todorićev monolog o nepravdi i “hranjenju golubova”

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić je u podužem monologu novinarima otvorio dušu posle održanog ročišta u Londonu i naveo da su optužbe koje mu se stavljaju na teret “katastrofa i na sramotu Hrvatske”, piše Večernji list.

“Dugo sam ćutao i nisam hteo da pravim štetu zaposlenima, kolegama i investitorima Agrokora. Ali kad su me počeli progoniti oglasio sam se. Ovo što se događa je toliko neznanje i bezočno uništavanje imovine i kapitala, kršenje zakona, ustava i svega. Neverovatno da se to može događati u zemlji EU”, istakao je Todorić.

Todorić se prisetio i kako je stvarao Agrokor pohvalivši se da je od nule narastao u najveću kompaniju.

“Borio sam se s Nestleom i Unileverom. Ništa mi nisu mogli. Nudili su mi 100 miliona maraka za Ledo, šefu Nestla sam kazao da hoću 120 miliona. Rekao sam mu ‘posle ćeš platiti 700’. Zadužio sam se i dao Agrokoru dokapitalizaciju i sam sam svojim novcem kupio deonice da bih napravio veliki evropski ritejl. Knighthead je došao i uzeo u zalog ceo Agrokor. I sada naša Vlada tom čoveku daje da upravlja kompanijom, a u roll upu su napisali da novi holding kontroliše ko će biti šef. Njihove papire niko ne sme da vidi. Ako to Hrvatska dopusti to će biti – ajme Bože”, naveo je Todorić.

Svoj monolog bivši vlasnik najvećeg hrvatskog koncerna zaključio je sledećim rečima:

“Meni je tu došla prijava jer sam golubove hranio gde se ne sme! A u Hrvatskoj su mi uzeli kompaniju, a da nisam niti jedan papir dobio…”.

Izvor: Večernji list/Nedeljnik

Foto: printscreen N1

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE