Toma Nikolić osniva novu stranku?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Toma Nikolić osniva novu stranku?

  Tomislav Nikolić se iz prošlonedeljne posete Moskvi vratio u Srbiju sa parama. Bivši lider SNS dobio je novac za osnivanje nove političke partije, saznaje Blic.

   “Uz pare su usledile i prve instrukcije. Stranci treba dati naziv koji zvuči rodoljubivo, krajnje patriotski”,  kaže strani diplomata, izvor „Blica”.

  Nikolić, koji je sada na funkciji predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom, dobio je u Moskvi obećanje da će njegova stranka biti novčano pomagana i dalje.

  Nikolićev boravak u Rusiji nije ostao samo na razgovoru sa Vladimirom Putinom iza zatvorenih vrata i primljenom Ordenu prijateljstva koji mu je uručio predsednik Rusije za veliki lični doprinos u jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza dve države. Kako „Blic” saznaje iz diplomatskih krugova, Nikolić je dobio deo novca za osnivanje stranke. 

  “Ruski novac za stranku u Srbiji neće ostati samo na sumi koja ja sada data Nikoliću. On je dobio uveravanja u Moskvi da će i nadalje biti uplata i da će oni kontinuirano pomagati stranci. Rusi su Nikoliću rekli i da će se u finansiranje partije uključiti i pojedini domaći tajkuni i privrednici, a čiji je posao praktično lociran u Rusiji”, navodi sagovornik „Blica”.

  Nikolić je već izneo koga bi voleo da vidi u svojoj stranci, a gde isto očekuje pomoć Rusa.

  Ovo nije prvi manevar Rusa sa Nikolićem na političkoj sceni Srbije. Poslednji put u nizu je bio pred aprilske predsedničke izbore. „Blic” je još krajem januara objavio da Nikolić hoće da se kandiduje i da za svoju kandidaturu ima podršku Moskve. Nikolić je u ranije sklopljenom dogovoru s Rusima svoju kandidaturu za predsednika trebalo da obnaroduje pre Nove godine.

  Izvor: Blic

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Milutin

   Zato im i jeste tako lako da nekoga nazovu da je strani plaćenik, zato što znaju kako se to radi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE