TOP 4 saveta za savršen osmeh

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TOP 4 saveta za savršen osmeh

  Piše: dr stomatologije Vesna Ivezić

  Savršen osmeh i lepi zubi su oduvek bili ideal i nešto čemu težimo. Naš osmeh delom kreira genetika, ali za lepotu osmeha smo prvenstveno zaduženi i odgovorni mi sami. Pravilnom i redovnom negom usta i zuba čuvamo njihovo zdravlje, jer samo zdrav osmeh može biti savršen osmeh.

  1. Higijena zuba i desni

  Redovno održavanje oralne higijene podrazumeva pranje zuba minimum dva puta dnevno. Prilikom četkanja potrebno je da se detaljno opere svaki zub, odnosno sve njegove površine.

  CURAPROX četkice

   

  Korišćenjem CURAPROX četkice sa velikim brojem vlakana i malom glavom, efikasno se uklanjaju naslage sa dostupnih površina, bez traume zubnog tkiva i desni. 30% zubnih površina čine međuzubni prostori koji nisu dostupni čišćenju klasičnom četkicom. To su mesta sklona nastanku karijesa i parodontalnih džepova, pa je vrlo bitno uključiti interdentalne četkice u svakodnevnu higijenu.

  CURAPROX interdentalne četkice

  CURAPROX interdentalne četkice efikasno čiste međuzubne prostore, koriste se jednom dnevno, uveče nakon pranja zuba, jednom se prođe kroz svaki međuzubni prostor.

  2. Higijena jezika

  Higijena jezika je često zapostavljena, a trebalo bi da bude deo svakodnevne higijene, jer je jezik najčešći izvor lošeg zadaha, a savršen osmeh nije potpun bez savršenog daha.

  CURAPROX čistači jezika

  Za čišćenje jezika se preporučuju CURAPROX čistači koji su prilagođeni anatomiji jezika. Čišćenje jezika treba da bude deo jutarnje rutine, nakon pranja zuba se čistačem se sastruže površina jezika, od korena ka vrhu, 2 – 3 puta.

  3. Ishrana i navike

  Navike poput konzumiranja kafe, čaja, crnog vina i pušenja i mogu dovesti do prebojenosti zuba i na taj način narušiti njihovu estetiku. Za bezbedno i prirodno održavanje beline zuba i uklanjanje površinskih pigmetacija preporučuje se primena CURAPROX Be Yu paste sa enzimima.

  CURAPROX Be You pasta sa enzimima

  4. Redovne posete stomatologu

  Redovne posete stomatologu na svakih 6 meseci su jako važne. Pregled i kontrola od strane stomatologa omogućavaju da se bilo kakav problem sa zubima i desnima uoči i sanira na vreme. Stomatološka ordinacija je mesto gde se mogu dobiti adekvatni saveti za pravilno održavanje oralne higijene.

  Vise informacija potražite na www.zdrav-osmeh.rs.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels/Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE