Traže lekara: Dobra plata PLUS finansiranje kredita, ali NEMA zainteresovanih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Traže lekara: Dobra plata PLUS finansiranje kredita, ali NEMA zainteresovanih

  Domu zdravlja u jednom malom mestu u dolini Neretve hitno je potreban lekar, ali uprkos odličnim uslovima koje nudi, nema zainteresovanih, zbog čega je dovedena u pitanje zdravstena zaštita za skoro 4.000 ljudi.

  U Domu zdravlja Metković, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedna doktorka opšte medicine dala je otkaz, a druga je pre toga otišla na porodiljsko odsustvo. Tako je gotovo 4.000 njihovih pacijenata ostalo bez lekara opšte prakse, piše Jutarnji list.

  Sve je to izazvalo velike gužve u čekaonicama, posebno u sezoni prehlada, gripa i naravno koronavirusa, koji je izazvao veliku paniku među ljudima, što se nužno reflektuje i na gužve u ordinacijama.

  Dom zdravlja odavno je raspisao konkurs za lekare, koji je stalno otvoren. Doktorima se nude dobri uslovi – plaćen smeštaj ili, pak, finansiranje rate kredita za one koji bi potpisali ugovor na neodređeno radno vreme. Sve to kako bi ih pridobili da dođu u Metković, ali za sada, nažalost, nema zainteresovanih.

  Novom lekaru za privremeni rad uz platu se nudi plaćanje smeštaja i putnih troškova u iznosu od dve kune po kilometru, a onima koji bi želeli da se zaposle na neodređeno, Dom zdravlja bi pokrivao ratu kredita u iznosu do 4.500 kuna, što dugoročno znači rešenje stambenog pitanja, naglašava upravnik Doma zdravlja u Metkoviću Mihovil Štimac.

  Osim rešenog stambenog pitanja, lekaru se nudi plata uređena kolektivnim ugovorom za zdravstvo, koja sa dodacima iznosi oko 13 do 14 hiljada kuna, odnosno oko 1.800 evra.

  “Ako ljudima nije u interesu da rade i zarade, onda ja tu stvarno ne mogu ništa, jasan je Štimac koji je, ipak, optimističan i se nada da će se neko odazvati na ovu afirmativnu ponudu, jer inače dolazi u pitanje primarna zdravstvena zaštita za četiri hiljade pacijenata.

  Dok se ne pronađu stalni lekari, u ordinacijama će raditi zamene, objasnio je on.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE