Tri dana do početka KBF - veliko interesovanje uprkos promenjenom formatu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tri dana do početka KBF – veliko interesovanje uprkos promenjenom formatu

  Kopaonik biznis forum, 28. po redu biće održan u hibridnom formatu u hotelu Metropol Palace Beograd, a ove godine vodeći domaći i inostrani ekonomski stručnjaci najveću pažnju očekivano pokloniće zdravstvenim temama, stanju u zdravstvu u Srbiji tokom pandemije, naučnom napretku u zdravstvu i njegovom doprinosu unapređenju kvaliteta personalizovane medicine u Srbiji.

  Tema Foruma biće Svet posle Covid-19: Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja, a još jedna vrlo važna tema ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma biće obrazovanje, imajući u vidu njegov značaj za dugoročni razvoj i Srbije.

  I ove godine Kopaonik biznis forum ugostiće predsednicu Vlade Srbije, ministre iz ekonomskih resora, guvernerku NBS, predstavnike međunarodnih finansijskih institucija, ambasadore razvijenih zemalja, predsednike privrednih komora iz regiona, najznačajnije direktore iz realnog i finansijskog sektora i brojne  uspešne preduzetnike, kao i  profesore i akademike.

  Kopaonik biznis forum tradicionalno organizuje Savez ekonomista Srbije, a ovogodišnji Forum je šesti koji se organizuje u saradnji sa kompanijom Mastercard.

  “Očekujem zanimljivu raspravu na brojne aktuelne teme. I ove godine 4. industrijska revolucija imaće značajno mesto na Kopaonik biznis forumu. Pandemija korona virusa je samo ubrzala primenu onoga što sa sobom donosi 4. industrijska revolucija. Tokom Foruma biće reči i o potrebi velikog resetovanja svetske ekonomije da bi se oporavila, ali i o novoj agendi rasta Srbije i tome šta je neophodno da se u narednom periodu implementira da bi rast bio iznad 6 procenata. To znači da će i ovoga puta Kopaonik biznis forum biće mesto na kojem se celovito razmatraju brojne teme i pokreću konstruktivne rasprave i kritičke analize ne samo u makroekonomskoj sferi, već u svim oblastima koje se odnose na privredu i društvo”, izjavio je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF-a.

   Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard rekla je da kao tačka sastajališta javnog, privatnog i međunarodnog sektora, Kopaonik biznis forum dobar način da svake godine podvučemo crtu i vidimo koliko smo odmakli na zajedničkom putu modernizacije tržišta, kao i da napravimo plan za dalji rast.

  “Prethodni period je na praktičnom nivou prikazao vrednost savremenih tehnologija za očuvanje sigurnosti i bezbednosti građana, ali i za očuvanje poslovne sigurnosti i za otvaranje novih izvora prihoda. Za očekivati je da se takva praktična digitalna transformacija realnog sektora nastavi u narednom periodu, a sigurno je da će međunarodna stručnost, tehnologije i razmena iskustava igrati ključnu ulogu u daljem podsticanju pozitivnog trenda rasta, naročito u segmentu malih i srednjih preduzeća”, navela je Ristić.

  Mastercard će nastaviti da pokreće i aktuelizuje važne teme za socio-ekonomski razvoj čitavog našeg društva, rekla je ona i pozvala tržišne učesnike da se u tome  priključe jer su snažna javno-privatna partnerstva siguran način da se dostignu novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja.

   Predstojeći Kopaonik biznis forum pružiće detaljnu pokrivenost mnogih relevantnih aktuelnih tema, počev od pitanja makroekonomske politike, pa sve do izazova koje postavlja četvrta industrijska revolucija, digitalna ekonomija, kreativne nove industrije, regionalna ekonomska saradnja, infrastruktura, investicije, bankarski i sektor osiguranja, energetika, (javno) zdravstvo, obrazovanje i mnoge druge teme povezane sa novim izvorima održivog ekonomskog rasta u promenjenom poslovnom okruženju post-Covid sveta.

  Prvog dana Foruma biće održan i specijalni događaj na kome će učestvovati predstavnici Inicijative „Digitalna Srbija”.

  Tradicionalno, specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma.

  Svi zainteresovani moći će besplatno uživo da gledaju prenos panela na Forumu na Youtube platformi dostupnoj preko portala www.kopaonikbusinessforum.rs ili putem aplikacije KBF dostupne za besplatno preuzimanje na svim Android i iOS mobilnim uređajima i tabletima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Savez ekonomista Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE