Tri godine za OPORAVAK nemačkog tržišta rada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tri godine za OPORAVAK nemačkog tržišta rada

  Najmanje tri godine biće potrebno za oporavak nemačkog tržišta rada od posledica krize izazvane pandemijom koronavirusa, izjavio je čelnik nemačke Savezne agencije za rad.

  “Zasigurno će potrajati do 2022. ili 2023. da se vratimo na uobičajene stope zaposlenosti. Ali, verujemo da se to može ponovo dogoditi”, rekao je Detlef Scheele u razgovoru za novinsku agenciju Dpa.

  Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj u junu je iznosila 6,2 posto, uz brojku od oko 2,85 miliona nezaposlenih, od čega je za njih gotovo 640.000 zaslužna ova kriza.

  Scheele očekuje da će se nezaposlenost povećati tokom leta, kao što je i uobičajeno, ali ne očekuje da će broj nezaposlenih premašiti tri miliona.

  Prema njegovim rečima, sadašnja kriza povezana je s koronavirusom pre nego s ekonomskim ili strukturnim razlozima, što znači da oporavak može započeti čim se određeni faktori pokrenu u pravom smeru.

  “Trenutno očekujemo pogoršanje koje se najvećim delom pripisuje efektima pandemije. Tržište rada bilo je zapravo u dobrom stanju”, rekao je Scheele.

  Otklonio je strahove da će aktuelni program državnih podrška za očuvanje radnih mesta u problemima pogođenim kompanijama samo odložiti otpuštanja, pa čak i stečajeve.

  “Skraćeni rad funkcioniše. U ovome trenutku ne vidimo naznake većeg talasa otkaza”, poručio je on.

  https://www.bizlife.rs/posao/nemacka-ipak-produzila-dozvolu-za-radnike-iz-srbije/

   

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE