Trudom i znanjem protiv nepogoda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trudom i znanjem protiv nepogoda

  Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda posetili su Borču i razgovarali o unapređenju energetske i druge infrastrukture kojim bi se sprečile posledice jakih kiša i oluja u naseljima na levoj obali Dunava.

  Vesić i Grčić su obišli i trafostanicu u Ulici 27. marta koja je, iako poplavljena, tokom nevremena krajem juna neprekidno napajala električnom energijom korisnike u Borči.

  „Zahvaljujući ljudima koji rade u elektrodistribuciji, ova trafostanica je neprekidno bila pod naponom. Raditi u trafostanici pod naponom podrazumeva, pre svega, visok nivo iskustva, ali isto tako i jak motiv da se pomaže sugrađanima. Velikim naporima i timskim radom uspeli smo da održimo i sve crpne stanice u Beogradu tokom jakih kiša i napon u objektima, a radnici su svojim požrtvovanjem dokazali da mogu da pobede svaku kriznu situaciju“, rekao je Grčić.

  On je istakao i da je u Borči 1999. godine bilo 20.000 brojila za električnu energiju, a da ih sada ima 40.000.

  „U poslednjih 20 godina udvostručen je broj brojila. To zaslužuje pažnju i moramo se mnogo više baviti Borčom u budućnosti“, rekao je Grčić.

  Zamenik gradonačelnika Beograda zahvalio je zaposlenima u „Elektroprivredi Srbije“ na požrtvovanosti i trudu da i tokom vremenskih nepogoda obezbede stabilno napajanje električnom energijom u Beogradu.

  „Elektroenergetski sistem ne funkcioniše sam od sebe, već je sve to povezano i radnici elektroprivrede daju sve od sebe da ne bi bilo prekida u snabdevanju. Podzemne vode su u trafostanicama i dalje visoke, ali ne kao tokom poplave. Zato, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da ćemo uraditi kanalizaciju, to nije važno samo za građane već i za funkcionisanje elektroenergetskog sistema, za „Elektroprivredu Srbije“, za privredu i one koji grade i ulažu u ovaj deo grada. Svi zajedno radimo da bi ljudima koji žive u Borči, a kojih je oko 150.000, bilo bolјe, kako bi imali život koji priliči 21. veku“,rekao je Vesić.

  U obilasku su bili i Bojan Atlagić, v. d. direktora „EPS Distribucije“, Radisav Urošević, direktor tehničkog sistema „EPS Distribucije“, direktor ED Krnjača Miroslav Bosančić kao i predstavnici Opštine Palilula.

  Izvor: BIZLife

  Foto: EPS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE