Turistička sezona u Crnoj Gori IZGUBLJENA, sve je otkazano

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turistička sezona u Crnoj Gori IZGUBLJENA, sve je otkazano

  Ovogodišnje turističke sezone u Crnoj Gori definitivno neće biti, smatra potpredsednik Udruženja ugostitelja Budve Ilija Armenko. Prema njegovim rečima, turistički radnici ozbiljno shvataju situaciju jer su im svi ugovoreni aranžmani otkazani.

  „Ne treba da se neko zavarava da će nešto biti od sezone. Rusi su suspendovali njihove letove do prvog septembra, Česi i Francuzi takođe to najavljuju, a nama su glavni gosti sa tog tržišta. Iz Srbije takođe neće doći niko, osim onih koji imaju svoje vikendice i apartmane. Koliko znam, gosti iz Srbije razmišljaju ako negdje budu išli da to bude Grčka, ili će ostati u svojoj državi”, ističe Armenko, preneo je CDM.

  Prema njegovim rečima, svi koji imaju apartmane deo su turističkog sektora, ali ne čuje da neko postavlja pitanje šta će da bude sa izdavaocima apartmana jer sezone nema.

  „Tražimo i mi da nam se odlože sve obaveze, porezi, doprinosi, krediti na godinu dana. A veliko je pitanje da li će biti turizma i iduće godine, zato bi bilo dobro da ova godina bude na ‘stendbaju’. U suprotnom, niko od nas ne bi mogao da izdrži finansijski, jer svakog mjeseca imamo izdatke”, objašnjava Armenko.

  Ističe da je veliko pitanje šta će biti i sa postsezonom.

  Prema njegovim rečima, među najvećim problemima je da li će radna snaga moći da dođe 18. maja kad se otvore lokali.

  „Dozvolili su da otvorimo objekte, ali nemamo radnu snagu. Kako će, recimo, doći naša radna snaga koja godinama radi kod nas iz Srbije i Bosne?”, kazao je Armenko.

  Izvor: CDM.me

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE