Turistički radnici ispred Vlade: Bez pomoći države propašće i uplaćeni aranžmani

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turistički radnici ispred Vlade: Bez pomoći države propašće i uplaćeni aranžmani

  Turistički radnici Srbije predali su nekoliko zahteva Vladi Srbije, među kojima su isplata novčane pomoći i odlaganje kredita i poreza.

  Nekoliko stotina okupljenih radnika na socijalnom skupu, kako su ga nazvali, ispred Vlade Srbije pružili su podršku kolegama koji su u njihovo ime predali zahteve, a najznačajniji je da zavisno od veličine agencije dobiju bespovratnu pomoć od jednog do pet miliona dinara.

  Turistički radnici zahtevaju i da kreditna sredstva za koja su konkurisali kod Fonda za razvoj budu odobrena u roku od 30 dana jer pojedine agencije koje su zatražile te kredite pre nekoliko meseci još nisu dobile novac.

  Među zahtevima je i otpis poreza i doprinosa u periodu od osam meseci, zatim moratorijum na otplatu kredita do devet meseci, kao i odlaganje poreza na imovinu i dobit preduzeća u vreme vanrednih mera i okolnosti.

  Na spisku zahteva je i rešavanje problema polisa osiguranja turističkih putovanja i pomoć za turističke vodiče koji četiri meseca nemaju prihode.

  Turistički radnici su u dopisu Vladi Srbije naveli da bi ukupna pomoć države po zahtevima iznosila 15 miliona evra, a da je vrednost nerealizovanih putovanja za koja su dodeljeni zamenski vaučeri oko 85 miliona evra.

  Istakli su da ako im država ne pomogne i turističke agencije bankrotiraju, propašće i uplaćeni aranžmani.

  Turistički radnici su u dva maha na kratko, oko desetak minuta, blokirali saobraćaj ispred zgrade Vlade Srbije i Skupštine jer, kako su rekli nisu želeli da maltretiraju građane već samo da skrenu pažnju na težak ekonomski položaj zbog pandemije koronavirusa.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE