TV PREPORUKA: Umetnost, ljubavne intrige i građevinski poduhvati

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Umetnost, ljubavne intrige i građevinski poduhvati

  ART ZONA: NEPOSTOJEĆI MUZEJ DANIJELA BIRENA

  Od 21.08 na kanalu RTS 3. Svoj umetnički kredo formirao je početkom 60-ih godina prošlog veka u duhu konceptualne i minimalističke umetnosti, u klimi rastućeg kriticizma usmerenog ka potrošačkom društvu, blizak umetničkim grupama koje su tada razvijale strategije intelektualnog terorizma.

  Sredinom šezdesetih godina on je formulisao bazični kôd vlastitog likovnog jezika – to su vertikalne pruge širine 8,7 cm, uvek u kombinaciji dve boje koje variraju zavisno od projekta. Već više decenija umetnički intervenišući, prevashodno na urbanim, arhitektonskim celinama širom sveta, Biren je svojim karakterističnim rukopisom označio mnoge prostore i ostvario više monumentalnih projekata. Svakako najpoznatiji i najposećeniji je rad u dvorištu pariskog Palais Royal-a već dve decenije obeleženog kolonadom amblematičnih crno-belih stubova

  Autor emisije: Danijela Purešević; reditelji: Ivana Stivens i Dušan J. Jovanović.

   

  EXTREME ENGENEERING: HONG KONG BRIDGE

  Od  19.20 na kanalu Discovery Science. Voditelj Danny Forster vodi nas u svet zapanjujućih inženjerskih poduhvata.

   

  FESTOVE PREMIJERE: DVOSTRUKI LJUBAVNIK 

  Na drugom programu RTS-a od 23.40.  Razočarana kratkotrajnošću glamura sveta manekenstva kojem pripada, mlada i ranjiva Parižanka Kloi uverena je da su jaki i učestali bolovi u abdomenu posledica psihosomatskog poremećaja. (L’amant double, 2017).

  Ubrzo se ova lepotica nađe na kauču šarmantnog terapeuta, dr. Pola Mejera, a njihov iz početka profesionalni odnos vrlo se brzo pretvara u seksualnu privlačnost zbog čega su u nemogućnosti da nastave s terapijom.Pre nego oboje dobro promisle, ovi entuzijastični, ali još uvek nepoznati ljubavnici započeće zajednički život.

  Međutim, Polova mračna prošlost uskoro će početi da isplivava na površinu i navešće Kloi da pomisli da on skriva mnogo više od onoga što pokazuje…

  Uloge: Marin Vač, Džeremi Renijer, Mirjam Bojer… Režija: Fransoa Ozon

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE