Typhoon Hil - STARTAP GODINE u oblasti energije i čistih tehnologija u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Typhoon Hil – STARTAP GODINE u oblasti energije i čistih tehnologija u Srbiji

  Typhoon Hil je proglašen za startap godine u oblasti energije i čistih tehnologija u Srbiji, na ovogodišnjem lokalnom finalu PowerUp! Izazova, u organizaciji Startita i kompanije InnoEnergy.

  Ovaj startap je razvio univerzalni operativni sistem koji omogućava agregaciju i kontrolu svih distribuiranih energetskih resursa i pametih uređaja, povećavajući njihovu efikasnost, istovremeno smanjujući troškove. Pobednički startap će predstavljati našu zemlju na međunarodnom finalu, gde će imati priliku da osvoji nagradu od 50.000 i investiciju od 150.000 do nekoliko miliona evra.

  Pored pobedničkog tima, online publici se predstavilo još pet startapa koji svojim proizvodima utiču na smanjenje štetnih efekata po životnu sredinu i pomažu proces prelaska na čiste izvore energije. Nagradu publike je odneo startap White Lemur sa svojim proizvodom SOMA – biorazgradivim materijalom koji se “uzgaja” od posebne vrste pečuraka i u potpunosti zamenjuje potrebu za stirporima i različitim vrstama plastike. Ostali timovi koji su se predstavili publici i žiriju su:

  • EnergyPulse – uređaj za prikupljanje podataka i optimizaciju industrijskih procesa
  • Nanobile – sistem za optimizaciju parkinga na javnim i privatnim parkinzima
  • CYRBS – novi kočioni sistem koji utiče na smanjenje potrošnje goriva
  • OdoRide – električna rikša za transport ljudi i robe kroz centre pametnih gradova, čineći ih pametnijim prilikom svake vožnje – Odo Ride prevozi ljude, a Odo Carry robu

  Za ovogodišnji PowerUp! Izazov širom Centralne i Istočne Evrope bilo je 425 prijava, što PowerUp! čini jednim od najvećih programa za startape, skejlape, mala i srednja preduzeća iz oblasti energije, čistih tehnologija, mobilnosti, sajber bezbednosti, pametnih gradova i čistog vazduha.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE