U Beogradu i Nišu bez plaćanja VRTIĆA tokom vanrednog stanja - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Beogradu i Nišu bez plaćanja VRTIĆA tokom vanrednog stanja

  Roditelji u Beogradu čija su deca upisana u državne vrtiće neće morati da plaćaju račune predškolskim ustanovama dok traju vanredne mere obustave rada, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

  „S obzirom na to da su zbog epidemije koronavirusa beogradski vrtići zatvoreni, roditelji neće dobijati račune za period kada deca nisu išla u predškolske ustanove“, rekao je Gak.

  Ovu odluku doneo je Štab za vanredne situacije Grada Beograda. Osim toga, rekao je Gak, Štab je doneo i preporuku privatnim vrtićima da urade isto.

  „Ona glasi da se na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja i Odluke o obustavi izvođenja nastave u školama i redovnog rada u predškolskim ustanovama preporučuje i ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice da ne naplaćuju u periodu dok su na snazi vanredne mere“, rekao je Gak.

  On je istakao da očekuje da se preporuka Štaba i poštuje.

  Gak je rekao da je za vreme vanrednog stanja i uopšte teškog perioda pred nama tokom kog će se Srbija boriti sa širenjem koronavirusa potrebna solidarnost i odgovornost svih kako u svakodnevnom ponašanju tako i u poslovanju.

  „Nikome u ovom trenutku nije lako, ali je odluka da se vrtići dok deca nisu u njima ne naplaćuju, jedina ispravna odluka“, zaključio je Gak.

  Grad Niš je zauzeo stav da za vreme trajanja vanrednog stanja, piše na gradskom sajtu, roditelji neće imati obavezu plaćanja boravka dece u predškolskim ustanovama, prenose Južne vesti.

  Na građane se apeluje, dodaje se, da se pridržavaju svih mera i uputstava kako bi smanjili epidemiološki rizik u ovom teškom trenutku.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife, Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE