U Beogradu PET PUTA više turista

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Beogradu PET PUTA više turista

  Od ukupno 75.864 turista koji su u avgustu posetili prestonicu Srbije 61.342 su stranci, što je za gotovo pet puta više u odnosu na isti period lani, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

  Takođe, broj ostvarenih noćenja u avgustu je višestruko veći nego prošle godine, a od ukupno 209.750 noćenja 173.234 ostvarili su gosti iz inostranstva (preko 485 odsto).

  U prvih osam meseci ove godine u glavnom gradu je bilo oko milion noćenja.

  Saopšteno je da su od inostranih gostiju koji su u avgustu posetili Beograd najbrojniji bili Indijci, Turci i Rusi, kao i gosti iz BiH.

  “Ukupan broj turista u prvih osam meseci je 347.685 što je za 58 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Broj registrovanih noćenja u smeštajnim kapacitetima na teritoriji grada Beograda je dostigao skoro milion, i iznosi ukupno 975.428”, rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

  Dodao je da se zvanični statistički podaci odnose na period od početka januara do kraja avgusta, te istakao da je Beograd do sada premašio milion noćenja, što će potvrditi septembarski podaci.

  Od početka godine najbrojniji turisti u Beogradu su iz BiH, Rusije, Nemačke, Crne Gore, Turske, Severne Makedonije, Indije, Hrvatske, SAD i Slovenije.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE