U čemu se ogleda dobar menadžer (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U čemu se ogleda dobar menadžer (VIDEO)

  Dragoljub Damljanović je Energy & Field Services VP SEE Europe Operations u kompaniji Schneider Electric i član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera (SAM). On je 2017. godine proglašen za „Menadžera godine“ na prestižnim SAM godišnjim nagradama, koje će biti dodeljene i ove godine. Već su poznati finalisti u svih pet kategorija, a dobitnici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji „SAM GALA 2018“, 12. decembra u Belexpocentru, na kojoj će prisustvovati više od 400 najuticajnijijih zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života Srbije.

  Damljanović odgovara šta danas znači biti menadžer.

  Šta znači funkcija menadžera u 21.veku?

  Već godinama zastupam tezu da su najvažnija karika svake organizacije – ljudi. To znači i da je najvažniji izazov svakog menadžera da ima jasnu strategiju i da ume da inspiriše tim, da kolegama pruži slobodu da preuzmu odgovornost, budu kreativni i preduzimljivi, pruže svoj maksimum i ostvare rezultate. Prepoznavanje talenata, podrška razvijanju veština, prevazilaženja samonametnutih ograničenja, postizanje onoga što je do juče delovalo nedostižno, ali i podrška kada je teško, deo su profila menadžera sadašnjice. Samo na taj način je moguće da svaki član tima istražuje kuda želi da ide i kako želi da napreduje, samo tako je moguće inspirisati pojedince u timu da daju svoj maksimum.

   Da li pretendujemo da danas svi budemo menadžeri?

   Po mom mišljenju, to zavisi od prirode svakog čoveka, trenutnih okolnosti u poslu kojim se bavi i najviše od ambicije, ideje i pravca u kom neko želi  da se razvija. Onaj ko dobro poznaje sebe i teži za unutrašnjim mirom i zadovoljstvom će mnogo lakše da se pronađe i shvati šta je za njega bolje, nego neko kome su važnije formalne pozicije i statusni simboli “uspeha”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE