U Evropi 5.000 kriminalnih grupa zarađuje 110 milijardi evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Evropi 5.000 kriminalnih grupa zarađuje 110 milijardi evra

  Evropska komesarka za unutrašnje poslove Ilva Johanson (Ylva Johansson) izjavila je da evropske policije trenutno sprovode istrage protiv više od 5.000 kriminalnih grupa koje zarađuju 110 milijardi evra.

  Posle neformalnog sastanka ministara unutrašnjih poslova EU u Zagrebu, ona je na konferenciji za novinare rekla da im se uspeva zamrznuti samo jedan odsto prihoda i najavila donošenje plana za oduzimanje nezakonito stečenog novca, prenela je agencija Hina.

  Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, koji je predsedavao sastankom, rekao je da građani s pravom očekuju od vlada da zaštite njihovu sigurnost.

  Evropski ministri razgovarali su o borbi protiv organizovanog krmininala, terorizma, trgovine ljudima, zaštiti dece na internet, ali i migracijama i suzbijanju mreže krijumčara ljudima.

  Neformalni sastanak u Zagrebu su održali ministri pravde, a komesar EK za pravosuđe Didier Rejnders najavio je da u februaru kreću razgovori o prvom izveštaju o vladavini prava u EU koje će poslužiti za slanje preporuka i stvaranje političkog pritiska na evropske države koje nemaju nezavisno pravosuđe.

  “Hteli bismo da se prvi godišnji izveštaj o vladavini prava stavi na sto tokom nemačkog predsedavanja”, rekao je Rejnders.

  Izvor: Danas, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE