U gradu na Ibru SAMO JEDAN lekar za osmake

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U gradu na Ibru SAMO JEDAN lekar za osmake

  Lekar Medicine rada u Kraljevu sam je pregledao 1.230 dece koja su se spremala za upis u srednje škole, jer je jedini doktor u toj zdravstvenoj ustanovi.

  Lekar specijalista Medicine rada u Kraljevu Gojko Filipović ispričao je za N1 da je pred prijemni ispit za upis u srednje škole, pregledao svako dete sa područja Kraljeva koje je završilo osmi razred.

  Razlog ovom nesvakidašnjem poslu je, prema rečima Filipovića, taj, što je u tom trenutku, u te dve nedelje pred prijemni ispit, ostao jedini lekar u Medicini rada, ustanovi koja je osmacima izdavala lekarska uverenja.

  “Do ovoga da sam uradim preglede, došlo je zato što nije bilo drugih lekara”, priča ovaj doktor.

  Ceo posao je, kako kaže Filipović, bio veoma težak, a pregledao je više od 1.200 dece za dve nedelje, odnosno sve osme razrede na celoj teritoriji Kraljeva.

  “Za pauze nisam imao vremena. Dnevno sam pregledao od 100 do 120 dece. I sve sam uradio sam, bez ičije pomoći. A ranije do pre par godina ovaj posao su radile tri, pa i četiri koleginice i kukale kako “crkavaju” od posla”, rekao je Filipović.

  Ispričao nam je da ga najviše mučilo da negde ne pogreši, jer među tolikim brojem dece postoje i ona koja imaju i teža oboljenja. “Naravno da sam se bojao da ne pogrešim i nisam to učinio”, kaže Filipović.

  U Domu zdravlja u Kraljevu su potvrdili da je Filipović pregledao 1.230 dece koja su se spremala za upis u srednje škole. Kažu da poštuju rad Filipovića, navodeći da je brzina pregleda u ovakvim slučajevima veoma bitan faktor. Zato su, kažu, i pozvali Filipovića da uradi preglede, jer ima iskustva u tome.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE