"U Hipokratovoj zakletvi nema ni kafića, ni restorana, ni kladionica"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “U Hipokratovoj zakletvi nema ni kafića, ni restorana, ni kladionica”

  Ponovo imamo neblagovremeno donošenje mera protiv korone i pokušaj da se balansira između ekonomije i zdravlja ljudi, izjavio je Infektolog Dragan Delić.

  “Očigledno je da se i dalje pravi kompromis između ekonomije i zdravlja, a to je za mene kao lekara sa medicinske i etičke tačke gledišta neprihvatljivo”, rekao je Delić, nekadašnji direktor beogradske Infektivne klinike, za list Danas.

  Kako je naveo, “u Hipokratovoj zakletvi nema ni kafića, ni restorana, ni kladionica, već se pominju bolesnici, lekari i njihov odnos”, ukazujućo da “briga o privredi, o ugostiteljima, ne može da bude deo zdravstvene politike”.

  “Neprirodan je sastav Kriznog štaba koji pored stručnog ima i politički deo. U ovakvoj situaciji mnogo bi prirodnije bilo da se postupalo u okvirima zakona odnosno da je aktivirana Republička komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, koja bi zajedno sa Institutom za javno zdravlje Batut i Ministarstvom zdravlja vodila upravljanje epidemijom”, rekao je Delić.

  On je rekao da ne zna kako se donose odluke na sednicama Kriznog štaba za borbu protiv korone i da li se o njima glasa, ali da “izgleda da politički deo ima prevagu”.

  Izvor: Beta

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   U istoj toj zakletvi nema ni mita ni korupcije, ni uzimanja 500-1000e za epidural ili da bi neko došao na red na operaciju u državnoj ustanovi. Sram te bilo! Postali ste gori od kriminalaca.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE