U prva dva meseca BUDŽET u plusu 7,5 mlrd. RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U prva dva meseca BUDŽET u plusu 7,5 mlrd. RSD

  U prva dva meseca ove godine ostvaren je suficit republičkog budžeta u iznosu od sedam i po milijardi dinara, pri čemu su prihodi iznosili 214,2, a rashodi 206,7 milijardi, saopštilo je Minstarstvo finansija.

  U februaru je ostvaren budžetski deficit u iznosu od 5,8 milijardi. U tom mesecu su naplaćeni prihodi u iznosu od 103,5 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 93,3 milijarde.

  Najveći poreski prihodi bili su od PDV i iznosili su 43,8 miljardi, dok je od akciza naplaćeno 29,9 milijardi.
  Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od deset milijardi, a priliv donacija u februaru iznosio je 0,2 milijarde dinara, navodi se na sajtu Ministarstva finansija.

  Rashodi u februaru iznosili su 109,4 milijardi dinara. Rashodi za zaposlene su iznosili 26,7 milijardi, isplata kamata 18,8 milijardi, kapitalni izdaci 12,5 milijardi, a transferi fondu PIO, RFZO, NSZ i fondu SOVO 17,8 milijardi.

  Na nivou opšte države u prva dva meseca je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 17,4 milijardi i primarni fiskalni suficit u iznosu od 53,5 milijardi.

  Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za ovaj period je planiran fiskalni deficit u iznosu od 59,2 milijarde dinara.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE