U SAD marihuana postaje LEGALNA, a policijski psi NEUPOTREBLJIVI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U SAD marihuana postaje LEGALNA, a policijski psi NEUPOTREBLJIVI

  Policijski psi iz Virdžinije koji su tragali za marihuanom, silom moraju u prevremenu penziju jer se ta savezna država SAD priprema da 1. jula legalizuje marihuanu za “rekreaciju odraslih”.

  U drugim državama SAD to se već desilo, te je i Virdžinija pse koji otkrivaju marihuanu prestala da koristi čak i pre no što su njeni poslanici prošlog meseca glasali za legalizaciju.

  Poseban zakon koji je stupio na snagu u martu zabranjuje policiji da zaustavlja ili pretražuje bilo koga samo zbog mirisa marihuane.

  Centralna policija Virdžinije penzioniše 13 obučenih pasa, dok mnoga manja policijska odeljenja i šerifove kancelarije šalju u penziju po jednog ili dva psa.

  Većina stanica je u procesu kupovine i obuke novih pasa za otkrivanje samo ilegalnih vrsta droge: kokaina, heroina i metamfetamina.

  Međutim, neka policijska odeljenja nemaju po 15.000 dolara za kupovinu i obuku novog psa, pa sasvim ukidaju “pseće jedinice”.

  Narko-dileri našli način

  Pošto psi obučeni za više vrsta droge, upozoravaju na isti način na sve njih, nemoguće je reći da li ukazuju na prisustvo sada dozvoljene marihuane ili neke nedozvoljene droge. Psi takođe ne mogu da razlikuju malu, legalnu količinu marihuane “za rekreaciju” od veće, i dalje ilegalne količine, namenjene trgovini.

  Za policiju to znači da se više ne može osloniti na pse, tim pre što su trgovci drogom odnedavno našli način kako da ne dospeju na sud.

  Kada policijski pas signalizira da je negde našao drogu, tu obično već gori cigareta marihuane i policija ništa ne može jer je marihuana sada legalna, a pretraga se prekida pošto je dovedeno u pitanje dosad pouzdano policijsko dokazno sredstvo – pseći nos.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE