U Sloveniji od danas DOSTUPNA 5G mreža

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Sloveniji od danas DOSTUPNA 5G mreža

  Nakon što je Telekom Slovenije prvi u Sloveniji preduzeo naredni korak u razvoju mobilne tehnologije, mreža 5G je od danas dostupna korisnicima, izvestio je list Delo.
  Telekom Slovenija je uspostavio nacionalnu mrežu pete mobilne generacije na frekvencijskom spektru od 2600 MHz, koji upotrebljava i za mrežu četvrte mobilne generacije, piše Investitor.

  Najveća razlika koju će da primete prvi korisnici Telekomove 5G mobilne mreže će biti veća brzina prenosa podataka i bolji odziv.

  Nakon ponude telekomunikacijskih paketa uslediće ponuda prilagođena nameni. Telekom Slovenije rekao je da su područja poput energetike, prevoza, logistike, industrije, pametnih gradova, zdravstva, zaštite i spašavanja (javna sigurnost) i druge najperspektivnije za mrežne tehnologije 5G i implementaciju naprednih komunikacija.

  U prvom koraku najveći domaći telekomunikacioni operater je sa 5G signalom već nadogradio više od dvesta baznih stanica, a do kraja godine očekuje se da će 5G signal moći da koristi 33 odsto stanovništva Slovenije.

  Izvor: Investitor.me

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE