U Srbiji se vakcinisalo 8.500 privrednika iz regiona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Srbiji se vakcinisalo 8.500 privrednika iz regiona

  Zaposleni u više od 1.500 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova primilo je tokom vikenda vakcine protiv COVID 19 u Beogradu i Nišu.

  Akciju imunizacije privrednika iz regiona organizovao je Komorski investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a 10.000 vakcina obezbedila je Privredna komora Srbije zajedno sa Vladom Srbije.

  Punktovi za vakcinaciju privrednika organizovani su u Beogradu i Nišu. Nakon novih prijava zbog velikog interesovanja za vakcinaciju preko privrednih komora prijavilo se ukupno oko 8.500 zaposlenih iz regiona, saopštila je PKS.

  Predsednik PKS Marko Čadež kaže da je zbog akcije vakcinacije privrednika regiona “ponosan što je građanin Srbije, ponosan što pripada našem regionu i što je Evropljanin u pravom smislu reči”.

  “Dobio sam veliki broj poruka zahvalnosti kolega za ovu akciju i želim da se zahvalim svima iz regiona koji su pomogli da se ona uspešno sprovede. Privrednici su pokazali da zajedno mogu da pobede virus, kao što zajedno možemo od našeg regiona da učinimo najbolje mesto za posao i život”, rekao je Čadež.

  Najviše kompanija došlo je iz BiH i Makedonije, a kompanije iz Albanije došle su organizovanim čarter letovima. Preko svojih partnera u Srbiji vakcinisano je i oko 150 privrednika sa Kosova.

  Iz BiH, između ostalih, došli su privrednici iz kompanija Asa Holding, DIV, Sarajevski kiseljak, Mlijekoprodukt, pivara iz Banjaluke i Sarajeva, Bimal, iz Severne Makedonije kompanije Alkaloid, Tikveš, Makedonski Telekom, Mlekara Bitola, Makedonija turist, Stopanska banka, Vitaminka Prilep. Iz Albanije su bili privrednici iz kompanija Balfin, Jumbo, Neptun, Tirana Bank, Abkons, AlbaWings, a iz Crne Gore i iz Hilton Podgorice, Zeta gradnje, Datum solušns i drugih.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE