U svetu više od 3 miliona ŽRTAVA KORONE i više od 140 miliona ZARAŽENIH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U svetu više od 3 miliona ŽRTAVA KORONE i više od 140 miliona ZARAŽENIH

  Broj preminulih u svetu od posledica koronavirusa premašio je tri miliona, dok je više od 140 miliona inficiranih, pokazuju najnoviji podaci.

  Prema podacima sa sajta www.worldometers.info, u svetu je do sada od koronavirusa preminulo tri miliona i 10 hiljada ljudi.

  Ukupan broj zaraženih premašio je 140 miliona, od kojih je aktivnih slučajeva nešto više od 18 miliona, među kojima je 107 hiljada u teškom ili kritičnom stanju.

  Do sada se od koronavirusa oporavilo nešto manje od 120 miliona obolelih, a stopa smrtnosti je sa tri pala na dva procenta.

  Čak 24 zemlje imaju više od milion registrovanih slučajeva zaraze, a najviše zaraženih beleže Sjedinjene Američke Države sa više od 32 miliona, Indija sa 14,5 i Brazil sa skoro 14 miliona inficiranih.

  Indija u ovom periodu ubedljivo prednjači po broju novoobolelih, a samo od poslednjeg preseka, u toj zemlji je registrovano više od 233 hiljade novoinficiranih. 

  U osam zemalja je, zvanično, više od 100 hiljada ljudi preminulo od posledica KOVID-19, a najviše smrtnih slučajeva registrovano je, opet u SAD – skoro 580.000, te u Brazilu – više od 365.000 preminulih.

  Kada je reč o efektima imunizacije, u Izraelu, zemlji sa najvećim procentom vakcinisanih, od ukupno 837.000 obolelih, od čega je 6.300 preminulo, trenutno je aktivno “svega” 2.680 slučajeva zaraze, od kojih je 201 pacijent u teškom ili kritičnom stanu.

  U poslednjem preseku, u Izraelu, ili kako ga neki zovu, “svetskoj laboratoriji”, zabeležena su 34 nova slučaja zaraze i jedan smrtni slučaj izazvan koronavirusom.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE