Uber plaća milionski iznos SLEPOJ ženi zbog DISKRIMINACIJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uber plaća milionski iznos SLEPOJ ženi zbog DISKRIMINACIJE

  Taksi kompanija Uber će morati da plati 1,1 milion dolara slepoj Lisi Irving jer su njeni vozači 14 puta odbili da je voze.

  Ovako je 1. aprila odlučio sud ocenivši da je reč o diskriminaciji. Sud nije uvažio stav Ubera da nije odgovoran za ponašanje vozača, s obzirom na njihov status.

  Irving, koja je iz San Franciska, ima psa vodiča za slepe osobe. Pre tri godine je tužila ovu kompaniju tvrdeći da su je vozači maltretirali i da nisu želeli da je prevoze jer je imala psa.

  Istakla je da je zbog toga ostajala napolju do kasno u noć i da je kasnila na posao. Navela je i da joj je zbog toga pretila mogućnost otkaza.

  Prema rečima Irving, vozači su je dva puta verbalno maltretirali, te da se diskriminacija od vozača nastavila nakon što se žalila Uberu.

  Njen advokat Ketrin Kabalo je izjavila da je revolucija koju je Uber napravio u taksi prevozu trebalo još više olakšati kretanje ljudi. Međutim, kako je kazala za portal Insider, rezultati rada vozača su veoma nezadovoljavajući, a u najgorem slučaju su diskriminirajući.

  Napomenula je da se zakonom obavezuje da se mora omogućiti slepim osobama da se bilo gde kreću sa psom vodičem.

  U Uberu su se žestoko usprotivili odluci suda.

  “Ponosni smo što je naša tehnologija olakšala slepim ljudima da pronađu prevoznika. Od vozača koji imaju Uberovu aplikaciju se očekuje da uslužuju i one koji imaju pse kao pomagače, te da se ponašaju u skladu sa zakonima koji se odnose na osobe s invaliditetom. Redovno edukujemo vozače o odgovornosti. Razmatramo svaku žalbu i preduzimamo odgovarajuće mere”, izjavio je predstavnik Ubera za list Guardian.

  Sud je utvrdio da su zaposleni Ubera koji razmatraju navode o diskriminaciji obučeni da edukuju vozače koje su to zaista opravdane situacije za odbijanje vožnje.

  Istakli su da je prekršio zakon s obzirom na to da je odgovoran za nadzor nad vozačima i za propuste u onemogućavanju diskriminacije, prenosi Guardian.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE