"Ubica virusa" i "imunološki upravnik" - da li je ovo nova norma u DIZAJNU KANCELARIJA?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Ubica virusa” i “imunološki upravnik” – da li je ovo nova norma u DIZAJNU KANCELARIJA?

  Radno mesto u Bukureštu ispunjeno antivirusnim inovacijama moglo bi postati nova norma u dizajnu kancelarija, nadaju se tvorci tog rešenja.

  Površine za samočišćenje, antimikrobna boja, alati za praćenje vazduha, roboti za dezinfekciju i 135 drugih mera u kancelarijskom bloku u Bukureštu ostaju tu, kažu tvorci iza onoga što reklamiraju kao jedno od svetskih radnih mesta otpornih na viruse, za koje se nadaju da će postati nova norma u dizajnu kancelarija.

  Okovi i podovi su dobili zaobljene ivice jer manji broj uglova znači da klice imaju manje šanse da se skupe, prenosi Gardijan.

  Ulazak u H3, petospratnu zgradu, odnosno otvaranje vrata moguće je lagano, uz pomoć ručnog zgloba ili laktom, a crvena linija označava mesto na kome treba stati sa mesta gde kamera sa termalnim telom udaljena dva metra skenira dolaske Ii detektuje one sa  znacima groznice.

  Oni koji su „zeleno osvetljeni“ mogu pratiti tragove do lifta za samočišćenje, stati na jedan od dva jastučića za stopala i ići kroz zgradu.

  Međutim, svakoga kome izraz na ekranu treperi crvenom bojom „imunološki upravnik“ u rukavicama odvodi u obližnju prostoriju za karantin: staklenu kutiju sa panik dugmetom i sopstvenim unutrašnjim ventilacionim sistemom isključenim iz ostatka zgrade .

  Aparat „Ubica virusa“ na zidu, koji se može pohvaliti sa tri nivoa snage ventilatora, obećava da će ukloniti sve zagađivače,  koji bi mogli inficirati vazduh.

  Po uzoru na bolničku tehnologiju, da li je ovo sanitarno okruženje mesto na koje će zaposleni želeti  da se vrate onda kada se proceni da je pandemija dovoljno pod kontrolom?

  U Rumuniji, baš kao i drugde u Evropi, većina kancelarijskih radnika bila je zatvorena kod kuće tokom proteklih 18 meseci.

  Ankete pokazuju da su mnogi nervozni zbog mogućnosti povratka.

  „Poenta je u tome da ih uverimo. Ne želimo da ljudi paniče “, kaže Gavin Bonner, jedan od glavnih koordinatora iza projekta Immune building standard, koji je okupio zdravstvene radnike, arhitekte, inženjere, IT i menadžere zgrada iz celog sveta kako bi pomogao korporacijama da se pripreme za post-pandemijski život.

  Javno dostupan standard, zaštitni znak Immune, već je primenjen na nekoliko zgrada u Velikoj Britaniji.

  Njegovi programeri uključuju vodeću rumunsku kompaniju za nekretnine Genesis, a projekat je koštao oko milion evra.

  Tokom noći robot visok 1,2 metra prolazi zgradom koristeći UV svetlost za dezinfekciju i uklanjanje patogena.

  Tokom dana, joni vodonik -peroksida se emituju sa strateških tačaka u ventilacionom sistemu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE