Učiteljica čiji časovi "plene znanjem" i jedna od pobednica konkursa "Oni su heroji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Učiteljica čiji časovi “plene znanjem” i jedna od pobednica konkursa “Oni su heroji”

    Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

    Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

    Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

    “Snima Anđa nasmejana fina…”

    Nastavnici i učitelji igraju veoma bitnu ulogu u načinu na koji će njihovi učenici kao odrasli ljudi pristupati novim znanjima i izazovima.

    Iako u teškim vremenima, učiteljica iz beogradske osnovne škole „Danilo Kiš” Anđela Petrović, pokazala je koliko posvećenost nastavnika znači, a njen pristup učenicima i poslu za vreme vanrednog stanja podstakli su kolege iz kolektiva ove škole da Anđelu prijave na konkurs „Oni su heroji”.

    Sa više od 34.000 glasova podrške iz cele Srbije Anđela je osvojila titulu „heroja”.

    Za vreme vanrednog stanja ona je učenicima držala nastavu na daljinu koja je emitovana na kanalu javnog servisa Moja škola.

    Kako navodi, strah od zaraze nije imala, već joj je želja bila da pomogne učenicima.

    „Preda mnom je bila samo želja da pomognem učenicima da u novonastaloj situaciji što lakše savladaju nastavne sadržaje”, rekla je.

    Na konkurs su je prijavile kolege, a razlog zbog kog su baš nju izabrali je to što je ona, kako navode, pokušala da unapredi nastavu i da poveže nastavnike iz regiona.

    Iako su nastavnici i učitelji imali jako kratak period da se organizuju da bi čitav sistem onlajn nastave mogao da funkcioniše, Anđela se u ovoj ulozi jako dobro snašla, sudeći po rečima koje su kolege imale o njoj.

    “Snima Anđa nasmejana fina

    Svakog časa sve je više divna

    Časovi joj plene znanjem

    Lepim govorom i pravilnim pisanjem”.

    Ipak, ona tvrdi da onlajn nastava ne može da se poredi sa tradicionalnom nastavom koja se izvodi u odeljenju, ali ukoliko bude bilo potrebe, ovakav vid nastave će se organizovati i sledeće godine.

    „Kad smo prošlu godinu za tako kratak vremenski rok organnizovali, verujem da će sledeće godine, ukoliko bude bilo potrebe, sve to bolje da funkcioniše”, rekla je Anđela i dodala da će nastavnici kao i prošlog puta, dati sve od sebe.

    Na pitanje kako će iskoristiti nagradu koju je Er Srbijja obezbedila, Anđela kaže da još uvek nije odlučila. Ipak, ima nekoliko destinacija u opticaju.

    „Ukoliko bude bila zima, putovaću u Francusku ili Italiju, dok ako je preko leta, biće Skandinavija”.

    Izvor: BIZlife

    Foto: Oni su heroji

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
    Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE