Uhapšeno 12 osoba, naneli višemilionsku štetu EPS-u

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uhapšeno 12 osoba, naneli višemilionsku štetu EPS-u

  Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, policijski službenici Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativna agencija, u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, uhapsili su 12 osoba osumnjičenih za krivična dela računarska sabotaža i računarska prevara.

  Tim krivičnim delima naneli su višemilionsku štetu JP EPS. Ove osobe su, korišćenjem posebno izrađenih uređaja, onemogućavale ispravno merenje utrošene električne energije na većem broju brojila, kod pravnih i fizičkih lica i na taj način znatno umanjivali račune za utrošenu električnu energiju.

  U nastavku akcije, policijski službenici PU Novi Pazar, po nalogu OKT u Novom Pazaru, a u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, uhapsili su više osoba zbog krivičnog dela krađe. Ove osobe su koristile te uređaje i ugrađivali ih u svoja brojila, čime su oštetili JP EPS, umanjujući račune za utrošenu električnu energiju. Otkriven je veliki broj krađa na mernim mestima, koje će biti procesuirane u narednom periodu.

  JP EPS se zahvalјuje na saradnji Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, VJT u Novom Pazaru, OJT U Novom Pazaru, OJT u Kralјevu, BIA, MUP – UKP – SBPOK, Policijskoj upravi Novi Pazar i Policijskoj upravi Kralјevo.

  Izvor: BIZLife

  Foto: EPS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE