Ujedinjeni protiv kovida za STROŽIJE mere i kažnjavanje BAHATIH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ujedinjeni protiv kovida za STROŽIJE mere i kažnjavanje BAHATIH

  Udruženje Ujedinjeni protiv kovida (UPK) zahtevalo je donošenje strožih i sveobuhvatnijih restriktivnih mera u trajanju od najmanje dve do četiri nedelje, “kako bi se omogućilo zdravstvenom sistemu da predahne i sprečio preteći kolaps”.

  U saopštenju te organizacije navodi se da rigoroznije mere treba da obuhvate javni prevoz, rad ugostiteljskih objekata, okupljanje u javnom prostoru, ali i održavanje javnih manifestacija, okupljanje na javnim površinama i ulazak putnika u Srbiju.

  Iako u UPK pozdravljaju najavljeno ograničenje rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 21 čas, te mere ipak smatraju “nedovoljnim”, a sumnjaju i u efikasnost sprovođenja mera kao i u transparentnu komunikaciju.

  “Paralelno sa ovim novim merama koje se moraju doneti odmah, zahtevamo da država obezbedi da se inspekcijske službe maksimalno angažuju na identifikovanju pravnih subjekata i pojedinaca koji bahato, kršeći mere koje su već na snazi, mesecima ugrožavaju stanovništvo i društvo u celini”, dodaje se u saopštenju.

  Ocenjuju i da ekonomija koja bi zavisila od dvonedeljnog zatvaranja restorana, kafića i klubova “teško da se može nazvati najboljom u Evropi”.

  “Zdravlje i životi ljudi direktno zavise od pravovremenog donošenja i striktne primene mera koje država ima obavezu da obezbedi po najvišem mogućem prioritetu, uz angažovanje svih postojećih i mnogih potencijalnih ljudskih resursa. Zapošljavanje i angažovanje na adekvatnim poslovima svih nezaposlenih lekara je mera koja je potrebna svima”, dodaje se u saopštenju.

  UPK ocenjuje i da je potvrđena njihova teza da Krizni štab ne predstavlja stručno već političko telo, s obzirom na to da njegovi članovi nisu smeli jasno da saopšte javnosti svoje zaključke, te je samim tim i njegovo postojanje obesmišljeno.

  “Još jednom pozivamo Vladu Srbije da vrati borbu protiv zaraznih bolesti u zakonski okvir u smislu vraćanja nadležnosti Republičkoj stručnoj komisiji”, saopštio je UPK.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE