Ulaganjem u digitalizaciju obrazovanja ulažemo u budućnost

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ulaganjem u digitalizaciju obrazovanja ulažemo u budućnost

  Danas smo sve češće u prilici da čitamo ili slušamo o digitalizaciji, ali da li zapravo znamo šta ta reč znači i kako nam digitalizacija može pomoći da unapredimo svakodnevnicu, kako u privatnom životu, tako i u poslovnim obavezama?

  Odgovor na ovo pitanje svakako nije jednostavan, budući da ne postoji jedinstvena definicija. Međutim,  jasno je da je reč o procesu koji temeljno menja naše živote, kao i  načine na koje učimo i radimo. Istina je da je digitalizacija posebno dobila na značaju tokom pandemije korona virusa, ali ovaj proces nije samo plod promena koje su nam doneli zdravstveni izazovi, već je reč o globalnim kretanjima koja diktiraju ubrzani razvoj. Upravo iz ovog razloga, savremene kompanije koje ulažu u budućnost, pored modernizacije svog poslovanja, sve češće se povezuju sa IT sektorom i ulažu u digitalizaciju obrazovnog sistema kako bi unapredili način učenja i istovremeno, pronašli nove mlade talente za kompaniju.

  Ovakvim pristupom na domaćem tržištu rukovodi se kompanija NIS, koja već dugi niz godina ulaže u naučne i obrazovne institucije širom naše zemlje, ali i digitalnu transformaciju kompanije. „Digitalni projekti i inovacije za NIS su svakodnevna praksa kojom jačamo i unapređujemo sve biznis segmente. Naš cilj je da u tom procesu ostvarimo saradnju i sa obrazovnim sektorom. Na taj način istovremeno unapređujemo rad naučnih i obrazovnih institucija, a u isto vreme privlačimo mlade naučnike da rade u našoj kompaniji i doprinose njenom daljem napretku i razvoju“, rekao je Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u.

  U ovoj kompaniji još navode da povezivanje biznisa i obrazovnih ustanova doprinosi izgradnji moderne infrastrukture i promociji inovativnosti. Zbog toga je NIS prošle godine potpisao Memorandum o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije o podršci jačanju bezbednosti u školama u Srbiji, kao i digitalizaciji nastavnog procesa. Na taj način, kompanija je preko svog programa „Zajednici zajedno“ uložila 114,5 miliona dinara za realizaciju 72 projekta iz oblasti digitalizacije i bezbednosti dece u školama.

  Pored toga, NIS je nastavio sa proširenjem saradnje sa vodećim domaćim fakultetima u oblasti digitalizacije. Pohađanje nastave u moderno opremljenom prostoru, sa savremenom opremom, kao i mogućnost sticanja praktičnih znanja tokom učenja, jedan je od najboljih načina da se studenti pripreme za zanimanje kojim će se baviti i odlična osnova za sticanje iskustva. Upravo ovu mogućnost imaju i studenti Elektronskog fakulteta u Nišu, kome je NIS donirao sredstva za opremanje jedinstvenog, modernog prostora u kome će studenti i profesori sa stručnjacima kompanije raditi na različitim projektima iz oblasti digitalizacije. Pored Elektronskog fakulteta u Nišu, saradnju u oblasti digitalizacije NIS  sprovodi i sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kao i sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Kako iz NIS-a navode, unapređenje digitalnih kompetencija zaposlenih i povezivanje sa obrazovnom i IT zajednicom biće i dalje u fokusu kompanije kako bi se obezbedila njena dalja modernizacija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE