Ulazak u Srbiju: Negativan test ili izolacija - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Ulazak u Srbiju: Negativan test ili izolacija

Vlada Srbije usvojila je protokol o ulasku državljana Srbije i stranaca u našu zemlju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19.

Taj protokol predviđa da srpski državljani mogu da uđu u Srbiju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata.

Ali, ukoliko državljani Srbije koji doputuju iz inostranstva, nemaju taj test s negativnim rezultatom, moraće bez izuzetka da 14 dana budu u kućnoj samoizolaciji, saopštila je Vlada.

Strani državljani mogu u Srbiju ući uz dva uslova, uz negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata, i uz potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici ministarstva zdravlja, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, spoljnih i unutrašnjih poslova.

Ta potvrda može se pribaviti u ambasadi ili konzulatu Srbije u zemlji iz koje dolazi strani državljanin.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti KOVID-19 je Vladi preporučio da od 1. juna u potpunosti otvori granice Srbije za državljane Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije, navodi se u saopštenju.

https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/srbija-otvara-granice-od-1-juna-ali-ne-za-sve-drzave/

 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE