Ulice dobili Bogdan Tirnanić, Dragan Sakan, Dinko Tucaković,... (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ulice dobili Bogdan Tirnanić, Dragan Sakan, Dinko Tucaković,… (FOTO)

  U Beogradu su ovih dana postavljene table sa imenima ulica Miroslava Radojčića, Bogdana Tirnanića, Predraga Milojevića, Dragana Sakana, Milana Vukosa i Dinka Tucakovića.

  „Beograd ne zaboravlja one koji su ga učinili velikim!“, poručio je tim povodom zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuk profilu.

  Naime, nakon što je Republički geodetski zavod 2018. godine ustanovio da čak tri miliona građana Srbije živi u ulicama bez kućnog broja, a neretko i bez samog naziva ulice, pokrenut je veliki nacionalni projekat ažuriranja Adresnog registra na nivou čitave države.

  Cilj projekta je unapređenje sistema funkcionisanja državne uprave, ali i svakodnevnog života građana koji su, zbog nejasno definisane adrese, neretko imali administrativnih problema ili poteškoća u komunikaciji sa privatnim ili javnim službama poput pošte, policije, hitne pomoći, vatrogasne ili kurirske službe.

  Odluka o imenovanju ulica i njihovoj numeraciji prepuštena je lokalnim samoupravama, a postupak izmene i dodeljivanja naziva ulicama koje to nisu imale već uveliko traje.

  Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojila je  krajem 2018. godine predloge o imenovanju 1.779 ulica u Beogradu.

  Imenovanje tih ulica je deo projekta ažuriranja Adresnog registra u gradskim opštinama Voždovac, Rakovica, Palilula, Savski venac, Zvezdara i Grocka.

  Predsednica Komisije Andrea Radulović rekla je tada da je prema elaboratu uličnih sistema Republičkog geodetskog zavoda na teritoriji Beograda evidentirano 5.174 ulica bez naziva i kućnog broja.

  Tada je rečeno da će više od 20 ulica dobiti nazive po velikanima srpskog glumišta, neke ulice će biti posvećene knjiženicima, a neke će nositi imena sportista, palih pilota ili će biti nazvane po starim zanatima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: FB/Goran Vesić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE