UMESTO TORTE: Srećan rođendan, zameniče - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  UMESTO TORTE: Srećan rođendan, zameniče

  Kako se pohvalio danas na svom Fejsbuk profilu, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kolege su iznenadile poklonom za 51. rođendan. Vesić je pored torte sa grbom Beograda dobio i duborez „Odbrana Beograda 1915.“.

  Umesto „torte“ BIZLife je rešio da vam prikaže malu retrospektivu o tome šta se zameniku gradonačelnika „desilo“ od prošlog do ovog rođendana.

  Kao prvo, njegova izjava „Pregledaću svaku kocku“, bila je jedan od predloga za BIZLife Izjavu godine. Ovu godinu u Beogradu obeležila je rekonstrukcija Trga republike, a posebno komplikacije u vezi iste. Posebna priča bile su granitne kocke na kolovozu, na koje su se građani žalili zbog neravnina, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je tada da je naložio izvođaču radova da ispravi greške, kao i da će i on lično intervenisati po tom pitanju.

  Vesića smo često gledali i na N1 ove godine, ali ne kao gosta, već u interpretaciji Mićka Ljubičića u emisiji „Pljiž“.

  „Mićko me je dobro „skinuo“, on je duhovit i sjajan je imitator. Znam ga odlično i pozvaću ga ovih dana na kafu, jer mi je njegova imitacija bila jako simpatična. Kada se bavite javnim poslom treba da budete spremni na takve stvari. Često se nasmejem na tekstove „Njuz neta““, rekao je Vesić jednom prilikom.

  Bilo je još njegovih sada već legendarnih izjava.

  Nekadašnja voditeljka jutarnjeg programa na TV Prva Nevena Madžarević pitala je zamenika gradonačelnika zašto su trgovi u Beogradu betonirani i zašto na trgovima nema trave. On je odgovorio:

   „Ako vam je na trgu travnjak onda je to park.“

  Vesić je zatim na pitanje N1 o tome kako se biraju članovi REM-a rekao da zna odgovor ali da nije obavezan da odgovori na svako pitanje, pogotovo ako je pitanje maliciozno.

  “Nisam dužan da Vam odgovorim na pitanje na koje ne želim da odgovorim”

  A prilikom gostovanja na O2, Vesić je Dragana Đilasa pomenuo 37 puta za 18 minuta.

  Vesić je u 2019. godini izdao i knjigu. “Knjigu o Beogradu” ocenjena je na primer ovako. “Pisac Milovan Vitezović, rekao je da je u pitanju delo o Beogradu koje spada u red srodnih knjiga o glavnom gradu koje su ispisivali Deroko, Nušić, Vinaver, Tirnanić i drugi”, navodi se u izveštajima, ali i predlog da se knjiga, koja je sada velikog formata i u debelom povezu, štampa i kao džepno izdanje jer bi “svaka Beograđanka trebalo da je ima u svojoj tašnici.”

  Međutim, i pored ovih hvalospeva mediji su uglavnom pisali o Vesićevim “fanovima” u Knez Mihajlovoj ulici.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/vesic-promovisao-knjigu-opozicione-pristalice-mu-skandirale-i-pojurile/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE