Ponovo AKTUELNA linija Niš – Hurgada

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Hurgada ponovo je tema niških vlasti i to samo nekoliko meseci nakon što je, bez jasnih razloga, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo odbio zahtev egipatske avio-kompanije za ovu destinaciju.

Ambasador Egipta Amr Alguveilija rekao je da su ponovo spremili dokumentaciju i da se nadaju da će ovog puta zaživeti linija koja bi trebalo da spoji Niš i Egipat.

Niška Gradska kuća je primila predstavnike ambasada Palestine, Alžira, Egipta, Kuvajta, Iraka, Tunisa, Maroka i Libije. Teme razgovora su, kako je rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, od privredne saradnje, obrazovanja do predloga za uvođenje novih linija sa niškog aerodroma ka Aziji i Africi.

Dok Bulatović nije precizirao koje su eventualne destinacije o kojima će se pregovarati, egipatski ambasador uverava da je dokumentacija spremna za liniju Niš – Hurgada.

Ista ona linija koju je Direktorat za civilni vazdušni saobraćaj odbio.

Nadamo se da ćemo ove godine dobiti dozvolu za let Niš – Hurgada. Razgovarali smo sa direktorom preduzeća Aerodromi Srbije i sa gradonačelnikom Niša, tako da ćemo da apliciramo još jednom.

Ta linija bi pružila neverovatne mogućnosti i ne samo da turisti lete iz Niša u Egipat, već i da ljudi iz Egipta lete u Srbiju i to u Niš, kaže ambasador.

Prema nepotvrđenim informacijama, Direktorat za civilni vazdušni saobraćaj je odbio zahtev kompanije FlyEgypt, po savetu samog Ministarstva saobraćaja.

Izvor: Južne vesti

Foto: Konstantin Veliki