UPK upire prstom: NEAKTIVNI Krizni štab i AKTIVNO kršenje mera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UPK upire prstom: NEAKTIVNI Krizni štab i AKTIVNO kršenje mera

  Udruženje lekara Ujedinjeni protiv kovida (UPK) saopštilo je da već mesecima upozorava na katastrofalne propuste učinjene tokom pandemije u Srbiji, istovremeno nudeći Ministarstvu zdravlja i Kriznom štabu predloge mera i rešenja, čija bi primena značajno doprinela borbi protiv epidemije.

  Minstarstvo i Krizni štab su se, međutim, “ili u potpunosti oglušili na ove inicijative i predloge UPK ili su neke delimično i neuspešno primenili sa velikim zakašnjenjem”, navodi se u saopštenju UPK, prenosi Radio Slobodna Evropa.

  “U ovom trenutku jasno je svakome da se nalazimo u veoma nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji do koje je došlo zbog neaktivnosti Kriznog štaba, kao i otvorenog kršenja propisanih mera”, navodi UPK.

  Udruženje je u skladu sa trenutnim stanjem predložilo paket mera koji podrazumeva obustavljanje svih skupova i događaja, potpuna obustava rada ugostiteljskih objekata, uz dozvoljenu dostavu na kućnu adresu, obustavu svih sportskih i kulturnih dešavanja i dozvoljen rad samo prehrambenim prodavnicama.

  Među preporukama UPK su rad od kuće, kretanje u grupama od dvoje na otvorenom (ne računajući decu ispod 12 godina), savet da kućne posete budu samo u urgentnim siutuacijama.

  Lekari okupljeni u UPK savetuju i da rad vrtića i nižih razreda bude organizovan kao opcija za roditelje esencijalnih profesija, a da se u ostalim slučajevima pređe na onlajn nastavu, kao i da se gradski prevoz koristi samo za esencijalna i neodložna putovanja.

  Izvor: RSE

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE