UPORNE Nišlije: Četvrtim protestom protiv BAHATIH VOZAČA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UPORNE Nišlije: Četvrtim protestom protiv BAHATIH VOZAČA

  Građani Niša su se, četvrte subote uzastopno, okupili na Bulevaru Medijana, gde je 4. januara “audi” usmrtio Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48).

  Oni zahtevaju izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i strože kažnjavanje prekršilaca u saobraćaju kako bi se stalo na put bahatim vozačima.

  Nišlija Aleksandar Bakić rekao je da građani uz podršku advokata pripremaju nacrt “Andrejevog zakona”, koji će saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom tretirati kao krivično delo ubistva.

  “Velika je uvreda za ožalašćenu porodicu, ali i za nas koji se poistovećujemo sa njihovom sudbinom, da se ovo što se dogodilo na Bulevaru Medijana naziva saobraćajnom nezgodom ili prekrašajem, kako je to više puta ponovio načelnik Saobraćajne policije u Nišu”, rekao je Bakić.

  On je kazao da će tražiti da kazna za “ubistva u saobraćaju” bude 10 do 30 godina zatvora, a tražiće i oštrije kazne za prekoračenje brzine jer su, kakao je ocenio, sada važeće kazne “blage i besmislene”.

  “Prekoračenje brzine za 70 kilometra na čas u naseljenom mestu sada se kažnjava novčanom kaznom od 100.000 dinara i oduzimanjem dozvole od osam meseci. To znači da onaj ko ima para, ‘prolazi’ bez dana zatvora, a posle osam meseci se vraća u saobraćaj”, objasnio je Bakić.

  Najavio je da će “Andrejevim zakonom” biti zatraženo da se za drastično prekoračenje brzine počinilac kazni oduzimanjem dozvole i trogodišnjom zabranom ponovnog polaganja vozačkog ispita, a ukoliko se uz prekoračenje brzine napravi i drugi prekrašaj, predlog je da to bude četvorogodišnja kazna.

  Nišlija Milan Miljković izjavio je da će naredni korak biti potpisivanje peticije koja će omogućiti da nacrt “Andrejevog zakona” stigne do Skupštine Srbije na usvajanje.

  Na mestu nesreće na Bulevaru Medijana je postavljen veliki transparent sa fotografijom nastradalog dečaka i natpisima “Pravda za Andreja” i “Andrejev zakon”.

  Na tom mestu je i transparent s likom arhitekte Jovane Petković (25) koja je decembra poginula na Bulevaru Nemanjića, kada je u njen auto udario automobil kojim je upravljao pijani mladić. Na tom transparentu piše “Pravda za Jovanu” i “Stop nasilničkoj vožnji”.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Savesni vozač

   Samo napred, i ako sam voza;, smatram da treba da imamo strožije kazne, pogotov za bahatu vožnju i ubistvo kolima. Nema smisla da ljudi izlaze iz zatvora za manje od godinu, kada su ubili nekog autom, jer šta onda zakon hoće da kaže, mogu slučajno nekog ministra da ubijem na ulici i da ležim 1 god zatvora, pa kad izađem da ponovo sednem u auto ???

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE