Upozorenje "sa ivice bankrota": Sprema se PROTEST oružara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Upozorenje “sa ivice bankrota”: Sprema se PROTEST oružara

  Samostalni sindikat Zastava oružje je zapretio protestom ispred Ministarstva odbrane gde će ukazati na urušavanje fabrike i zatražiti smenu Nadzornog odbora “koji je fabriku doveo na ivicu bankrota”.

  “Rezultat takvog upravljanja i nepoštovanja fabričkih procedura su gubici od preko 40 miliona dolara ostvareni samo od 2017. godine. Ukupni gubici preduzeća su dostigli oko 18 milijardi dinara, a tri milijarde dinara je gubitak iznad visine kapitala”, saopštio je sindikat.

  Sindikat je naveo da će protest biti organizovan “ukoliko se nastavi ćutanje nadležne administracije”.

  U sindikatu su osudili “dalje urušavanje fabričkog sistema od strane Ministarstva odbrane koje je delegiralo članove Nadzornog odbora”.

  Kako se navodi u saopštenju, sindikat je 1. februara obavestio novog ministra odbrane o svim “pojavama” koje su “rezultat delovanja Nadzornog odbora i njegovog predsednika”.

  Sindikat je više puta ukazivao Ministarstvu odbrane i Vladi Srbije da je fabrički sistem potpuno razoren stalnim promenama rukovodećeg kadra.

  Saopšteno je i da je za nepune četiri godine od kako je Ivica Marjanović predsednik Nadzornog odbora smenjeno devet izvršnih direktora, što se, kako navode u sindikatu, kosi sa zdravom logikom, i čime je potpuno obezvredjena ta odgovorna funkcija.

  Pominju i da je Nadzorni odbor u “stalnom sukobu” sa radnicima fabrike, koji je ovih dana produbljen najavom predsednika Nadzornog odbora da će radnicima u proizvodnji biti ukinute norme.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE