Uskoro dodela prvih 500 praznih seoskih kuća

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uskoro dodela prvih 500 praznih seoskih kuća

  Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić rekao je da će uskoro biti raspisan konkurs za dodelu prvih 500 praznih kuća mladim poljoprivrednicima i stručnjacima.

  On je rekao da je reč o novom programu podele praznih kuća sa okućnicom.

  “Ovo je početak velikog posla. Uskoro idemo sa konkursom za dodelu prvih 500 kuća sa okućnicom u selima Srbije, a cilj nam je zajednički, da u Srbiji bude što manje praznih kuća”, rekao je Krkobabić.

  Dodao je da, prema procenama, ima oko 150.000 takvih kuća, a da će biti dodeljene pre svega mladim poljoprivrednicima koji žive u zajedničkim domaćinstvima, a žele da se osamostale.

  Kuće će, prema njegovim rečima, moći da dobiju i mladi stručnjaci iz različitih oblasti: agronomi, tehnolozi, veterinari, lekari i drugi čije prisustvo i rad mogu da doprinesu razvoju sela.

  “Šansu da konkurišu imaće i svi oni koji žele da se sa porodicama presele iz grada, da žive i rade u selima Srbije”, rekao je Krkobabić.

  Kako je ranije najavio, stručni ljudi, veterinari, agronomi, tehnolozi koji žele da svoj posao obavljaju u seoskim sredinama, moći će da dođu do ovih kuća.

  “NE VREDI da agronom sedi u gradu”: Vlada uskoro o DODELI PRAZNIH seoskih kuća

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE