Usvojen NAJVEĆI BUDŽET u novijoj istoriji Beograda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Usvojen NAJVEĆI BUDŽET u novijoj istoriji Beograda

  Skupština Beograda usvojila je rebalans budžeta za 2021. godinu čiji su prihodi oko 143 milijarde dinara, od čega je budžet Grada oko 129 milijardi, a ostatak novca pripada gradskim opštinama.

  U odnosu na prvobitni budžet, prihodi gradske kase su uvećani 8,5 odsto, odnosno za 10,2 milijarde dinara. To je, kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, najveći budžet u novijoj istoriji Beograda.

  “Najveći budžet koji smo imali bio je na početku 2020. godine, pre epidemije koronavirusa, u iznosu od 1,2 milijardi evra, i to pokazuje kako se ovaj grad razvija”, rekao je Vesić.

  Rebalansom budžeta planirani su kapitalni izdaci od oko 27,7 milijardi dinara, za otplatu glavnica i kamata starih kredita biće izdvojeno nešto više od 40 miliona evra.

  Kako je obajsnio Vesić, predviđeni su za 8,1 milijardu dinara veći rashodi za urbanizam i prostorno planiranje, od čega je 2,1 milijarda dinara namenjena za Makiško polje gde se radi radi eksproprijacija zemljišta i pripremaju pristupne saobraćajnice kako bi u novembru počela izgradnja Beogradskog metroa.

  Za izgradnju pristupnih saobraćajnica za novu autobusku i železničku stanicu na Novom Beogradu planirano je 380 miliona dinara, dok je za uređenje fasada namenjeno dodatnih 125 miliona dinara.

  Takođe je predviđeno 2,7 milijardi dinara za eksproprijaciju zemljišta i izgradnju pristupnih saobraćajnica za fabriku vakcina u Zemunu, kao i dodatnih 200 miliona dinara za rekonstrukciju ulica, a 243 miliona dinara za izgradnju vrtića i 10 miliona dinara za subvencije za kupovinu bicikala.

  Beograd SUBVENCIONIŠE kupovinu bicikala sa 5.000 RSD

  „Kompanijama koje ne budu ČISTILE FASADE kazna od 150.000 RSD“

  Vesić o zgradi u Bloku 37: Ona je MONSTRUM i nije joj tamo mesto

  USVOJENO: “Himna Beogradu” od sada zvanična pesma prestonice (VIDEO)

   

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE