#UticajnOdgovorno - Eurobank: "Podrška zajednici kao integralni deo strategije"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  #UticajnOdgovorno – Eurobank: “Podrška zajednici kao integralni deo strategije”

  Nova realnost i funkcionisanje u izmenjenim okolnostima podsetili su nas koliko je društveno odgovorno poslovanje važno, te da se uz određeni stepen solidarnosti može pružiti pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

  Podrška zajednici predstavlja integralni deo strategije Eurobanke, koja je od početka svog poslovanja u Srbiji za realizaciju društveno odgovornih projekata obezbedila preko 4,7 miliona evra. Više od petnaest godina Eurobanka kontinuirano ulaže u oblasti kao što su obrazovanje, zdravstvo, ekologija, kultura i socijalna inkluzija, podržavajući na taj način najosetljivije kategorije društva, i to veoma uspešno. Za svoj doprinos u ovom domenu Eurobanka je više puta nagrađena prestižnom VIRTUS nagradom u nekoliko kategorija, što je motiviše da se sa istom posvećenošću i entuzijazmom i ubuduće fokusira na oblasti kojima je podrška najpotrebnija.

  Kombinujući strategiju dinamičnog rasta sa doprinosom zajednici u kojoj posluje, Eurobanka je i tokom prethodnog perioda nastavila da sprovodi različite inicijative, među kojima je i prvi samostalni projekat „Škola kao nacrtana za vas”. Banka je projekat započela u martu 2018. godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sa ciljem da doprinese poboljšanju uslova za rad i učenje u srednjim ekonomskim školama u Srbiji. Sredstva se prikupljaju od svake transakcije izvršene humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce”, čiji je vizuelni identitet kreirala učenica srednje Umetničke škole iz Niša. Za tri godine Eurobanka je opremila šest kabineta u pet gradova širom Srbije i obezbedila preko 120 računara, interaktivne table, školski nameštaj i drugu opremu za nekoliko hiljada srednjoškolaca.

  „Podrška obrazovanju predstavlja jedan od stubova našeg društveno odgovornog poslovanja. U projekat „Škola kao nacrtana za vas” i modernizaciju šest kabineta širom Srbije, Eurobanka je uložila gotovo šest miliona dinara, omogućivši učenicima da znanja stiču na modernoj opremi i u realnim uslovima. Posebno sam ponosna na činjenicu da smo čak četiri donacije realizovali onda kada je bilo najpotrebnije i najizazovnije – u vreme pandemije, kada smo svi zapravo uvideli koliko je digitalna pismenost značajna.

  Još jednom smo potvrdili naše strateško opredeljenje da ulažemo u mlade ljude i stvaramo bolje uslove na putu njihovog profesionalnog usavršavanja”, kaže Aleksandra Džaferović, rukovodilac Službe korporativnih komunikacija u Eurobanci.

  Poslednja u nizu donacija realizovana je u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković” u Zrenjaninu. Novi računari će biti od velikog značaja učenicima ove srednje škole, budući da su im neophodni za obuku u virtuelnim preduzećima, kao i za finansijsko-računovodstvenu obuku, kancelarijsko poslovanje, pravne poslove i elektronsko poslovanje.

  „Cilj nam je da učenicima omogućimo kvalitetnije školovanje i na najadekvatniji način ih pripremimo za njihovo dalje profesionalno usavršavanje. Drago mi je da će nova oprema biti od velikog značaja učenicima različitih obrazovnih smerova i profila i da je ova pomoć došla u pravo vreme – u momentu kada su se đaci vratili u klupe”, kaže Aleksandra Džaferović.

  U okviru projekta „Škola kao nacrtana za vas” učenici srednjih ekonomskih škola pre početka pandemije imali su mogućnost da steknu nova teorijska i praktična znanja o bankarstvu kroz predavanja eksperata iz Eurobanke. Na taj način zaposleni u Eurobanci pružali su svoj doprinos deljenju znanja i iskustava stečenih dugogodišnjim radom u finansijskom sektoru. Osim toga, Eurobanka je srednjoškolcima pružala podršku i u pogledu profesionalnog razvoja obezbeđivanjem stručne prakse u svojim ekspoziturama.

  U novim, izmenjenim okolnostima, Eurobanka je načinila dodatni korak sa ciljem podrške i modernizacije obrazovnog sistema u Srbiji. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna”, Eurobanka je obezbedila popust za srednjoškolce za kupovinu knjiga u knjižarama „Laguna” i „Delfi” u gradovima u kojima realizuje donaciju. Time je još jednom dokazala da je društveno odgovorno poslovanje neodvojivi deo njene strategije, te da je unapređenje uslova za mlade u oblasti obrazovanja jedan od prioriteta, kojem Eurobanka pristupa sa izuzetnom pažnjom.


  Podrška zdravstvenom sistemu

  Eurobanka je u prethodnom periodu pružila značajnu podršku i zdravstvenom sistemu, koji se našao pred velikim izazovom, pa se među prvima odazvala pozivu UNICEF-a, izdvojivši šest miliona dinara za nabavku neophodne medicinske i zaštitne opreme. Takođe, Eurobanka je obezbedila i 36 kiseoničkih protokomera, u vrednosti od 1,2 miliona dinara, za Klinički centar Srbije, Klinički centar Niš i Klinički centar Kragujevac. Kao članica Srpskog filantropskog foruma, Eurobanka je nagrađena priznanjem za izuzetan doprinos u borbi protiv koronavirusa i za razvoj dobročinstva i filantropije.


   

  Izvor: BIZlife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE