Uveli redovnu dostavu dronovima (VIDEO) - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Uveli redovnu dostavu dronovima (VIDEO)

Nakon dve godine uspešnog testiranja isporuke pomoću dronova DPDgroup, podružnica međunarodne dostavne mreže u vlasništvu Le Groupe La Poste, dobila je odobrenje za dostavu paketa pomoću dronova na redovnoj 15-kilometarskoj liniji.

Jednom nedeljno DPDgroup dron će se kretati južnom Francuskom (Provansa), noseći pakete koje je do sad dostavljao Chronopost i DPD Francuska.

Dostava dronovima predstavlja prekretnicu u poimanju savremene dostave i biće od naročitog značaja za dostavu u teško dostupna područja.

Kako bi osigurali poletanje i sletanje dronova, sigurnost same pošiljke, a time i kvalitet dostave, koristiće se posebni terminali koji će imati posebnu zaštitnu strukturu za sigurno poletanje i sletanje, automatizovani sistem za transport i elektronski sistem za sigurno rukovanje dronom.

DPDgroup je u saradnji s kompanijom Atechsys još u junu 2014. započeo s ispitivanjima nužnim za dostave dronovima. Nakon brojnih testova i više od 600 sati leta DPDgroup je u septembru 2015. godine demonstrirala sposobnost drona da leti u potpunoj autonomiji, kada su njime prevezli paket težine 1,5 kilograma na udaljenosti od 14 kilometara.

Ovi testovi potvrdili su stav DPDgroup da je korišćenjem dronova moguće proširiti logističku mrežu na teško dostupna područja (planine, ostrva, ruralna područja i slično). Nakon faze testiranja napokon može započeti eksperimentalna faza na redovnoj liniji.

Pre nekoliko dana, u blizini Kejmbridža u Engleskoj kompanija za internet prodaju Amazon obavila je prvu dostavu putem drona.

Izvor: Poslovni.hr

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE