Uvode pandemijski BEJBI BONUS da podstaknu natalitet

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uvode pandemijski BEJBI BONUS da podstaknu natalitet

  Singapur nudi građanima jednokratne bonuse kako bi ih podstakao da prave decu tokom epidemije korona virusa, zbog zabrinutosti da građani odgađaju roditeljstvo dok se bore sa finansijskim problemima i otkazima.

  Singapur ima jednu od najnižih stopa nataliteta na svetu, a decenijama se trudi da je poveća. Što je potpuno suprotno od nekih suseda, kao što su Indonezija i Filipini, koji se suočavaju sa masovnim skokom broja trudnoća.

  “Dobili smo povratne informacije da je Covid-19 naterao neke ambiciozne roditelje da odlože planove vezane za uvečanje porodice”, rekao je zamenik premijara Singapura Heng Swee Keat.

  Heng je rekao da će više detalja o iznosima i načinu njihovog plaćanja biti objavljeno naknadno. Trenutni singapurski sistem bonusa za bebe omogućava roditeljima koji ispunjavaju uslove beneficije do 7.330 USD.

  Stopa nataliteta u Singapuru dostigla je osmogodišnji minimum u 2018. godini, prema Vladinim podacima, tako da jedna porodica u proseku ima jedno dete. Mnoge azijske zemlje suočavaju se sa pitanjem pada stope nataliteta, koje bi se moglo pogoršati tokom pandemije.

  Ranije ove godine, natalitet u Kini pao je na najniži nivo od formiranja Narodne Republike Kine pre 70 godina. Ovo se desilo uprkos ublažavanju toliko kritikovane politike jednog deteta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE