Važna PROMENA ZA FUDBALERKE koje žele da rađaju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Važna PROMENA ZA FUDBALERKE koje žele da rađaju

  Fudbalerke će uskoro imati zaštićena materinska prava, prema novim pravilima o zapošljavanju koje je objavila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

  FIFA se priprema da klubovima naloži da fudbalerkama dozvole najmanje 14 nedelja porodiljskog odsustva, koje se plaća minimum dve trećine od pune plate.

  “Njen klub će biti dužan da je reintegriše u fudbalske aktivnosti i pruži odgovarajuću stalnu medicinsku podršku”, saopštila je FIFA.

  Svaki klub koji raskine ugovor sa fudbalerkom zbog trudnoće, moraće da plati odštetu i kaznu i biće mu zabranjeni transferi godinu dana.

  “Ideja je zaštititi igračice pre, tokom i posle porođaja”, rekao je šef pravnog tima FIFA Emilio Garsija tokom konferencijskog poziva.

  Taj potez smatra se ključnim korakom u profesionalizaciji ženskog fudbala i poštovanju porodičnog života igračica, posle uspešnog Svetskog prvenstva 2019. godine i većih ulaganja elitnih klubova u ženske ekipe.

  Očekuje se da će Savet FIFA sledećeg meseca usvojiti pravila, koja će stupiti na snagu 1. januara.

  Reprezentativka SAD Aleks Morgan, osvajačica prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, potpisala je ugovor sa Totenhemom u septembru, četiri meseca nakon što je rodila prvo dete. Ona je ovog meseca odigrala i prvu utakmicu za londonski klub.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE