Važno upozorenje dr Tiodorović: Prvi u regionu po vakcinaciji? To me ne interesuje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Važno upozorenje dr Tiodorović: Prvi u regionu po vakcinaciji? To me ne interesuje

  Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, izjavio je da ne voli poređenja u vakcinisanju, “da li smo prvi u regionu, da li smo prvi u Evropi”, dodajući da njega to “ne interesuje”.

  “Dajte mi da budemo što bliže nečemu što će nam obezbediti normalan život. To je jedino važno. I to je zaista moguće“, rekao je Tiodorović za Nedeljnik, ocenjujući da je put izlaska iz pandemije jasniji nego ikad, uz poziv: “Ljudi, dajte da se vakcinišemo“.

  On je istakao da moramo da imamo “ravnomernu vakcinisanost, da u svim delovima Srbije bude 50-60 odsto vakcinisanih, a ne samo u Beogradu. To je prostorna pokrivenost“.

  “Druga važna stvar je uzrasna pokrivenost. Moramo imati ravnomernu vakcinisanost u svim uzrasnim kategorijama da bismo mogli da govorimo o uspehu. Mi ovog trenutka nemamo tu situaciju“, upozorio je Tiodorović.

  Tiodorović: Treba nam bolji marketing

  Kako je naveo, “veoma dobru situaciju imamo u uzrastu iznad 64 godine, gde je u celoj Srbiji više od 65 odsto vakcinisanih, a među starijima od 75 godina taj broj je u ovom trenutku oko 53 odsto“.

  Ali, naglasio je, “šta nam sve to vredi kad u najmlađoj populaciji od 18 do 25 godina imamo jedva 7,5 odsto, a u uzrastu radno sposobnog stanovništva, gde pripadaju svi oni između ove dve grupe, tek što smo prebacili 30 odsto vakcinisanih?“.

  On je istakao da “imamo dobru obezbeđenost vakcinama, ali marketing za vakcinaciju mora da nam bude bolji“.

  “U tom slučaju bismo stvarno u junu i julu mogli da kažemo da smo došli do izraelskog scenarija“, rekao je Tiodorović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE