Već 1,2 milijarde naručenih ruskih vakcina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Već 1,2 milijarde naručenih ruskih vakcina

  Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) do sada je iz raznih zemalja sveta primio zahteve za ukupno više od 1,2 milijarde doza vakcine Sputnik V, koja se koristi za borbu protiv koronavirusa, prenose ruski mediji.

  “Primili smo zahteve za više od 1,2 milijarde doza za period 2020.-2021. Više od 50 zemalja Evrope, Azije, Bliskog istoka i Latinske Amerike predalo je prijave”, rekao je šef RDIM Kiril Dmitriev.

  Ranije je RDIF objavio sporazume postignute s partnerima u Meksiku o 32 miliona doza, Brazilu do 50 miliona, Indiji – 100 miliona i Nepalu – 25 miliona doza vakcina.

  “Vidimo veliki interes za vakcinu iz niza azijskih država. S tim u vezi, RDIF izražava spremnost za snabdevanje vakcinama drugim zemljama u regiji, budući da je nova zaraza koronavirusom naš zajednički neprijatelj, koji se može pobediti samo zajedničkim naporima”, rekao je Dmitriev.

  Ruski Sputnik-V prva je registrovana vakcina protiv koronavirusa. Proizveo ga je institut Gamalei, 11. avgusta je dobilo potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravstva Ruske Federacije.

  Velika klinička ispitivanja, odnosno fazu III, s najmanje 40.000 učesnika, Rusija je pokrenula 26. avgusta, ali ispitivanja još nisu završena. Očekuje se da će prvi rezultati tih ispitivanja biti objavljeni u oktobru ili novembru.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE