Veće PLATE i POSAO za još 1.272 inspektora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Veće PLATE i POSAO za još 1.272 inspektora

  Vlada Srbije usvojila je trogodišnji akcioni plan za zapošljavanje inspektora i drugih službenika u republičkim inspekcijama.

  Akcioni plan predviđa zapošljavanje 1.272 inspektora do kraja 2021. godine, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

  Prema tom planu, do kraja ove godine biće zaposleno 298 inspektora, u 2020. godini 504, a u 2021. godini 470 inspektora.

  Resorna ministarstva će ove i u naredne dve godine, u skladu sa Trogodišnjim akcionim planom, raspisati javni konkurs za popunjavanje izvršilačkih radnih mesta koja obuhvataju poslove inspekcijskog nadzora.

  Ministar Branko Ružić podsetio je da je Vlada Srbije nedavno usvojila i uredbu kojom je omogućeno da republički inspektori dobiju zvanje samostalnog savetnika i veće plate.

  Unapređenjem u zvanje samostalnog savetnika i povećanjem koeficijenta, zarada inspektora iznosiće između 60.000 i 70.000 dinara, u zavisnosti od rezultata koje su pokazali u prethodnom periodu, rekao je Ružić.

  Inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama prošle godine uvećan je koeficijent za rad na terenu, što je stvorilo uslove da im plata bude povećana do 20 odsto, naveo je Ružić i dodao da je 36 inspekcija krenulo da radi u novom informacionom sistemu eInspektor.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE