"Veoma sam zabrinut, raste broj zaraženih"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Veoma sam zabrinut, raste broj zaraženih”

  U odnosu na broj stanovnika, brojevi obolelih od korona virusa u Srbiji mnogo su bolji nego u zemljama Evrope i regiona, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je istakao da je veoma zabrinut jer se beleži porast broja novozaraženih.

  “Mi se spremamo… Uradićemo do 1. decembra dve velike, moderne kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu. To je način na koji se spremamo. Brojevi su mnogo bolji, proporcionalno bolji nego svuda u regionu. Jer kada u Crnoj Gori oboli 200 to je kao da u Srbiji oboli 2.000 ljudi… Ali imamo rastuće brojeve, veoma sam zabrinut. Kako je prestalo lepo vreme, tako korona buja. Ne znam da li postoji pravilnost u tome, ali tako je. Brojevi u celoj Evropi su užasni, teško ćemo moći da izbegnemo”, rekao je on.

  Vučić je rekao da je država, i pored kritika oštrih mera, sačuvala hiljade život starijih ljudi, jer je to bio prioritetni interes.

  Nema najava da će biti i težih mera, ali moramo da razmišljamo. Razmišljali smo da li da pustimo 7.000 ili 10.000 ljudi na derbi, ali nećemo. Iako je napolju i manji je rizik. Doneli smo mere (za ugostitelje) da mogu da rade do 23 sata, ali ne može da se ukine život”, rekao je on.

  On je dodao da vlast mora da se trudi da podiže nivo BDP i da, u isto vreme, omogući najbolju zdravstvenu zaštitu stanovništvu, iako to nije uvek lako.

  Skoro 200 novozaraženih u Srbiji, predsednik zabrinut

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE