Vesić: Beograd dobija JAVNI PREVOZ na rekama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: Beograd dobija JAVNI PREVOZ na rekama

  Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda biće doneta odluka o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi na teritoriji grada, čime se otvara mogućnost da grad na rekama uspostavi javni prevoz od Grocke do Obrenovca, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  Vesić je za TV Hepi precizirao da se odlukom uređuju uslovi za obavljanje javnog prevoza brodovima, obaveze prevoznika i putnika, obim i kvalitet usluga, kao i ko je dužan da obavlja kontrolu.

  „Odluka predviđa da brodske linije mogu biti za linijsku plovidbu, ali i turističko-kružne linije. Redovan prevoz brodovima obavljaće se od 6 do 22 sata, osim u danima kada plovidba nije moguća zbog vremeskih uslova“, rekao je Vesić.

  Kako je objasnio, linije se utvrđuju u skladu sa potrebama stanovništva i određuju planom linija, a registruju se u Sekretarijatu za javni prevoz uz prethodno odobrenje Lučke kapetanije.

  Putnik neće moći da uđe u vozilo bez pretplatne ili neke druge karte za javni prevoz, jer će se validacija karata vršiti na pristaništima i bez nje neće biti dozvoljen ulazak na brod, naglasio je Vesić.

  Prema njegovim rečima, odluka predviđa da su vozari dužni da svojom plovidbom ne ugrožavaju putnike, da se staraju o održavanju reda u plovilu i pridržavaju naredbi Lučke kapetanije.

  „Pinki“ vraćen Zemuncima

  Od danas sportski centar „Pinki” u Zemunu ponovo pripada Zemuncima, posle više od dve decenije, izjavio je Vesić.

  „Do danas, sportskim centrom upravljala je kompanija koja je u vlasništvu više pravnih subjekata. Ova kompanija pokušala je na sudu da dokaže da je istovremeno i vlasnik imovine, odnosno sportskog centra iako joj je centar bio samo dodeljen na upravljanje“, podsetio je zamenik gradonačelnika.

  Prema njegovim rečima, Grad Beograd je sačekao da se završi provostepeno, drugostepeno, kao i suđenje po reviziji koji su potvrdili da je sportski centar „Pinki” vlasništvo Grada Beograda.

  Zato je Grad Beograd formirao javno preduzeće koje je u vlasništvu Grada koje će od danas upravljati SC „Pinki”, izjavio je Vesić.

  On je naveo da se za direkrtora ovog preduzeća postavlja Stanislav Glumac.

  Izvor: TV Hepi

  Foto: Beta/Milan OBradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE