Vesić bi da "ULEPŠA" radove: Preko skela UMETNIČKI motivi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić bi da “ULEPŠA” radove: Preko skela UMETNIČKI motivi

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će se početkom marta pred odbornicima Skupštine grada naći odluka da svi koji grade na skelama moraju da imaju zastore sa odštampanim umetničkim delima Narodnog muzeja.

  O tome je postignut dogovor sa Narodnim muzejom, rekao je Vesić za Studio B i dodao da će svi investitori sa linkova na sajtu grada Beograda i Narodnog muzeja besplatno moći da “povuku” slike umetničkih dela, preneo je Beoinfo.

  On je rekao da će to ubuduće biti obaveza svih investitora, jer se to radi svuda u svetu.

  Vesić je podsetio da će novim generalnim urbanističkim planom grada Beograda, koji će stupiti na snagu 2021. godine, biti uvedena nova pravila kada su u pitanju objekti koji su proglašeni spomenicima kulture.

  Prema njegovim rečima, novim planom jasno će biti definisani objekti koji su spomenici kulture, a Zavod za zaštitu spomenika ubrzano će raditi na elaboratima za njihovo proglašenje spomenicima kulture.

  “Ove i naredne godine više objekata proglasićemo spomenicima kulture nego prethodnih 25 godina”, naveo je Vesić.

  Kada su u pitanju ostali objekti koji nisu spomenici kulture, a nalaze se u kulturno-istorijskim celinama, biće uvedeno pravilo da na izgled fasade saglasnost daje Zavod za zaštitu spomenika kulture grada kako bi se, iako su novi, uklopili u postojeću celinu.

  Osim toga, kako je naveo Vesić, postojaće obaveza da u prostornim kulturno-istorijskim celinama fasade imaju i skulpture, reljefe, odnosno umetnička dela.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE